Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ - Με αφορμή μια πινακίδα στο Κουτσοχερο της Λάρισας


Η πινακίδα στο Κουτσοχερο

ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ

Με αφορμή μια πινακίδα στο Κουτσοχερο της Λάρισας


Είναι γνωστό ότι οι εθνικιστές παρουσιάζονται ως πατριώτες (δεν πολυχρησιμοποιούν τη λέξη εθνικιστής, γιατί παραπέμπει στον εθνικοσοσιαλισμό του Χίτλερ που άφησε 400.000 νεκρούς στην πατρίδα μας) .
Όμως για να είσαι πατριώτης πρέπει να το αποδεικνύεις στην πράξη και όχι στα λόγια. Δεν γίνεσαι πατριώτης με το να λες μεγάλα λόγια ή να αναρτάς σημαίες στο μπαλκόνι του σπιτιού σου. 

Πατριώτης είσαι όταν αγωνίζεσαι για την ανεξαρτησία της πατρίδας σου και την ευημερία του λαού σου, κόντρα στους εκμεταλλευτές του, Έλληνες και ξένους.
Για παράδειγμα δεν μπορείς να είσαι πατριώτης υποστηρίζοντας τους εφοπλιστές και τον πλούτο τους

Νατοϊκά- αμερικανικά στρατεύματα πραγματοποιούν ασκήσεις στην περιοχή του Λιτόχωρου, στο ίδρυμα Μ.Αλεξανδρου. Ακούσατε τίποτα από τους εθνικιστές ή το συμβούλιο του ιδρύματος?

Κάποιους λοιπόν τους πείραξε η πινακίδα στο Κουτσοχερο της Λάρισας που έγραφε στα αγγλικά και αραβικά ότι πρόκειται για ελεγχόμενη περιοχή αυτή που περιλαμβάνει το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων. 
Το 90% των φιλοξενούμενων είναι πρόσφυγες, σύμφωνα με τα κριτήρια του ΟΗΕ, όμως αυτό δεν εμποδίζει την ιστοσελίδα newpost.grπου δημοσιεύει την είδηση, να τους χαρακτηρίζει «λαθρομετανάστες», λες και ο μετανάστης ταυτίζεται με εγκληματία (τι να πουν τα εκατομμύρια Ελλήνων μεταναστών που βρίσκονται σε κάθε γωνία του πλανήτη).
Η υποκρισία και ο κάλπικος πατριωτισμός τους αποδεικνύεται από το γεγονός ότι θεωρούν κίνδυνο για την ανεξαρτησία της χώρας μας βασανισμένους ανθρώπους που παίζουν τη ζωή τους κορώνα γράμματα για να ξεφύγουν από την κόλαση του πολέμου.

Η ελληνική αστυνομία απαγορεύει σε έλληνες διαδηλωτές την πρόσβαση σε αμερικανικό (συγγνώμη ελληνικό) έδαφος

Φυσικά προσφέρουν ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ και εκδούλευση στους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ της πατρίδας μας, καλύπτοντας τους Αμερικανούς και την Ευρωπαϊκή Ένωση, που «κατέχουν» την πατρίδα μας στρατιωτικά (με τις βάσεις της Σούδας και του Ακτίου από όπου εξορμούν τα Νατοϊκά αεροπλάνα για να βομβαρδίσουν τους λαούς της Μ.Ανατολης και να δημιουργήσουν το προσφυγικό πρόβλημα) και οικονομικά.
Είναι γνωστό ότι οι εθνικιστές ποτέ δεν πάτησαν το πόδι τους στις δυο αυτές ξένες βάσεις για να διαμαρτυρηθούν, για τα μάτια του κόσμου έστω, για το γεγονός ότι οι Έλληνες δεν έχουν δικαίωμα πρόσβασης σε ελληνικό έδαφος.
Δεν τους πείραξαν οι απαγορευτικές πινακίδες στα αγγλικά στις βάσεις, ούτε το γεγονός ότι η ελληνική αστυνομία λειτουργεί ουσιαστικά σαν εντολοδόχος των Αμερικανών.
Απόδειξη όλων αυτών και η φωτογραφίες...


Νίκος Σαλπιστής, μέλος της ΤΕ Πιερίας του ΚΚΕ