Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Αποτελέσματα των στοχευμένων δράσεων του Τμήματος Τουριστικής Αστυνομίας Πολυγύρου για όλη την τουριστική περίοδο

Σε καθημερινή βάση πραγματοποιούνταν έλεγχοι κυρίως σε περιοχές αυξημένης τουριστικής κίνησης για την τήρηση της τουριστικής νομοθεσίας

Βεβαιώθηκαν συνολικά 291 παραβάσεις, ενώ διενεργήθηκαν πάνω από 900 έλεγχοι σε καταλύματα, χώρους εστίασης, τουριστικές επιχειρήσεις κ.α.
Ειδικές δράσεις με συστηματικούς ελέγχους σε τουριστικές και παραλιακές περιοχές της Χαλκιδικής πραγματοποιήθηκαν όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, από το προσωπικό του Τμήματος Τουριστικής Αστυνομίας Πολυγύρου, σε συνεργασία και με τις κατά τόπους αρμόδιες Αστυνομικές Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής.
Οι δράσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο γενικότερου επιχειρησιακού σχεδιασμού για την πρόληψη και καταστολή της παραβατικότητας και εστιάζονται σε ελέγχους των τουριστικών επιχειρήσεων και καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, την αντιμετώπιση του παρεμπορίου και της παράνομης ελεύθερης κατασκήνωσης, καθώς και σε άλλα ειδικά θέματα σχετικά με την τήρηση της τουριστικής νομοθεσίας.
Κατά το τρίμηνο από τον Ιούνιο μέχρι και τον Αύγουστο του φετινού καλοκαιριού, πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες περιοχές της Χαλκιδικής συνολικά 921 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 291 παραβάσεις.
Πιο αναλυτικά:
Σχετικά με τουριστικές επιχειρήσεις και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος :
  • διενεργήθηκαν συνολικά 291 έλεγχοι και
  • βεβαιώθηκαν 21 παραβάσεις.
Σχετικά με το παρεμπόριο:
  • διενεργήθηκαν συνολικά 85 έλεγχοι και
  • βεβαιώθηκαν 37 παραβάσεις.
Σχετικά με την παράνομη ελεύθερη κατασκήνωση :
  • διενεργήθηκαν συνολικά 422 έλεγχοι και
  • βεβαιώθηκαν 226 παραβάσεις.
Σχετικά με κολυμβητικές δεξαμενές και άλλα θέματα της τουριστικής νομοθεσίας:
  • διενεργήθηκαν συνολικά 123 έλεγχοι και
  • βεβαιώθηκαν 7 παραβάσεις.
Σημειώνεται ότι το Τμήμα Τουριστικής Αστυνομίας είναι επιφορτισμένο με την υλοποίηση δράσεων που εντάσσονται στο εξειδικευμένο αντικείμενο της τήρησης της τουριστικής νομοθεσίας, ενώ για τη διαχείριση οποιονδήποτε περιστατικών τουριστικού ενδιαφέροντος που απαιτεί άμεση αστυνομική παρουσία, επιλαμβάνονται αρχικά οι κατά τόπους αστυνομικές Υπηρεσίες, ενημερώνοντας στη συνέχεια το Τμήμα Τουριστικής Αστυνομίας.