Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

"Εμποροπανήγυρη Αιγινίου 2016 : the day after !!!" - Γράφει η Ιζαμπέλ Δέδε

Αφού τελείωσε η Εμποροπανήγυρη Αιγινίου έφυγαν όλοι οι εκθέτες και άδειασε ο χώρος ….. Άδειασε ????

Λάθος !!! Γέμισε !!!! Γέμισε σκουπίδια !!!! Τόνους σκουπίδια !!!
Τόσα σκουπίδια που χρειάστηκαν 2 ολόκληρες μέρες για να καθαρίσουν τον χώρο οι υπάλληλοι του Δήμου !!!
Και μην ακούσω: ‘Σιγά το πράγμα» Γιατί αν νομίζεται ότι είναι εύκολη δουλειά σας προτείνω να ρθείτε μια μέρα, μόνο μια μέρα, για να δείτε την γλύκα ή θα πρέπει να τονίσω αφού είναι τόσο εύκολο γιατί δεν τα μαζεύουν οι ίδιοι οι εκθέτες ???
Ούτε να ακούσω: » Σίγα! Η δουλειά τους είναι! Για αυτό πληρώνονται! » Δηλαδή το βρίσκεται σωστό να μαζεύουν τα σκουπίδια των άλλων ή τα σκουπίδια σας ??? Μήπως θα ήταν καλύτερα να πάνε στα μικρά χωριά όπως το Λιβάδι ή την Μεγάλη Γέφυρα, όπου δεν προλαβαίνουν να πάνε, για να σουλουπώσουν τα πάρκα και τα πεζοδρόμια τους, Πχ ???
Πάντως η κατάσταση ήταν απαράδεκτη την Δευτέρα πρωί... Στο κάτω-κάτω θα έπρεπε ο κάθε εκθέτης να είχε την στοιχειώδης ευγένεια να παραδώσει τον χώρο στην κατάσταση που τον παρέλαβε!!!!
Και εφόσον κανένας δεν την είχε την ευγένεια αυτήν προτείνω διάφορες λύσεις:
  • Να επιβάλει ο Δήμος πρόστιμο σε όποιον αποχωρεί χωρίς να καθαρίσει
  • Να καταβάλουν όλοι οι εκθέτες μια εγγύηση των 50 ευρώ την οποία θα πάρουν πίσω αν καθαρίσουν τον χώρο τους πριν φύγουν
  • Να μην φροντίσει ο Δήμος να καθαρίσει τον χώρο πριν το παζάρι και ας το ετοιμάσουν και ας το καθαρίσουν οι ίδιοι οι εκθέτες όταν έρθουν να στήσουν τα μαγαζιά τους και τους πάγκους τους ( λίγο εξτρίμ αλλά ….. )
Όποιος έχει κάτι άλλο να προτείνει, ας μας το πει !!!
Ιζαμπέλ Δέδε