Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Με το σήμα οικολογικής ποιότητας “Green Key” διακρίθηκαν τα τέσσερα ξενοδοχεία του Ομίλου Mediterranean

 Με το σήμα οικολογικής ποιότητας “Green Key” τα τέσσερα ξενοδοχεία του Ομίλου Mediterranean
Διεθνής διάκριση και για το 2017



Σημαντική διάκριση έλαβαν τα ξενοδοχεία Mediterranean Village Hotel & Spa, Mediterranean Princess και Mediterranean Resort στην Παραλία Κατερίνης καθώς και Olympus Mediterranean στο Λιτόχωρο. Βραβεύτηκαν με το Διεθνές Σήμα Οικολογικής Ποιότητας Green Key.
Το Green Key είναι ένα Διεθνές Οικολογικό Σήμα Ποιότητας (eco label) που ενεργεί ως ερέθισμα για τη μετατροπή κάθε τουριστικής μονάδας, μικρής ή μεγάλης, σε «πράσινη», στα πλαίσια Διεθνούς Προγράμματος που συντονίζεται από το Διεθνές Ίδρυμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (F.E.E. – Foundation for the Environmental Education) που εδρεύει στην Δανία και εκπροσωπείται στην Ελλάδα από την Περιβαλλοντική Μη Κυβερνητική Οργάνωση “Ε.Ε.Π.Φ. - Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης”.


Τα κριτήρια που εφαρμόζονται εστιάζουν στην περιβαλλοντική διαχείριση της τουριστικής μονάδας και στην περιβαλλοντική εκπαίδευση, που πρέπει να οργανώνεται και να πραγματοποιείται για τους επισκέπτες, το προσωπικό, τους προμηθευτές και τους συνεργάτες της μονάδας που βραβεύεται με το GREEN KEY, και αν είναι  δυνατόν, για την τοπική κοινωνία, μέσα στην οποία η τουριστική μονάδα λειτουργεί. Τα κριτήρια καλύπτουν τομείς που σχετίζονται με την κατανάλωση ενέργειας και νερού, την διαχείριση απορριμμάτων, την χρήση φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων προσωπικής καθαριότητας και απορρυπαντικών, την ποιότητα τροφής και ποτών, την μετατροπή των ελεύθερων χώρων σε χώρους πρασίνου και την περιβαλλοντική εκπαίδευση.
Για όλους εμάς, στον Όμιλο ξενοδοχείων Mediterranean, αποτελεί συνείδηση η οικολογική διαχείριση των ξενοδοχείων και είμαστε πολύ περήφανοι που αυτό – συνεχώς -  αναγνωρίζεται από διεθνείς φορείς. Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο να προσφέρουμε τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες μας, με απόλυτο σεβασμό στους επισκέπτες,  καθώς και στις στεριές και τις θάλασσες του Ολύμπου.