Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Η ΜΕΘΏΝΗ ΈΧΕΙ ΤΗΝ ΚΑΒΟΥΡΟΒΡΑΔΙΆ ΤΗΣ !!!

Όπως ο Μακρύγιαλος φημίζεται για την Μυδοχαρά του και το Αιγίνιο για την Εμποροπανήγυρη του, σιγά σιγά η Μεθώνη γίνεται όλο και πιο γνωστή για την Καβουροβραδιά της.

Από το 2011, χρόνος έναρξης δραστηριοτήτων του Συλλόγου Εθελοντισμού » ΚΥΨΕΛΗ » της Μεθώνης Πιερίας, η Καβουροβραδιά είχε πάντα μεγάλη επιτυχία.
Ο Σύλλογος επιθυμούσε να δημιουργήσει μια εκδήλωση που να αντιπροσωπεύσει την Μεθώνη με το καλύτερο τρόπο δυνατόν και τότε ο Πρόεδρος και Ιδρυτής του Συλλόγου, ο Αντώνης Μπούμπουρας, εμπνεύστηκε την Καβουροβραδιά, μια και τα καβούρια είχαν γίνει τόσο πολλά στην περιοχή που οι ντόπιοι ψαράδες τα έστελναν ( και ακόμη τα στέλνουν ) για εξαγωγή προπαντός στην Ιταλία.
Η πρώτη Καβουροβραδιά ήταν έκπληξη για όλους μας διότι κανείς δεν περίμενε τόσο μεγάλη επιτυχία. Από τότε κάθε χρόνο όλο και πιο πολύς κόσμος έρχεται και η εκδήλωση γίνεται όλο και πιο γνωστή…
Οι επισκέπτες δεν περιορίζονται πλέον από τους κατοίκους των γειτονικών χωριών αλλά και από την Κατερίνη, την Θεσσαλονίκη και από την Αμερική κάποιοι φίλοι διοργανώνουν τις διακοπές τους ώστε έτσι να μπορέσουν να παραβρεθούν στην εκδήλωση αυτήν…..
Φέτος μας επισκέφτηκαν κάτοικοι του Αιγινίου που προτίμησαν να έρθουν στην Καβουροβραδία παρά να πάνε σε οποιαδήποτε άλλη εκδήλωση εκείνης της βραδιάς, κάποιοι κάτοικοι της Μεθώνης για πολιτιστικούς λόγους παραβρέθηκαν και στις εκδηλώσεις του Αιγινίου και στην Καβουροβραδιά της Μεθώνης και κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι θεώρησαν σωστό να κάνουν έστω και μια σύντομη εμφάνιση στην Καβουροβραδιά ( αν και συνήθως δεν έρχονται διότι θεωρούν την Καβουροβραδιά ασήμαντη, κάτι που ίσως αλλάξει την επόμενη χρονιά βλέποντας την μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης αυτής ).
Η ουσία είναι μια : Όποιοι και να είναι παρόν, όλοι περνάνε μια φανταστική βραδιά στο υπέροχο φυσικό περιβάλλον του Πάρκου »Ανεμόμυλο» με μια φανταστική θέα και κάτω από έναν ουρανό γεμάτο αστέρια…
Μπράβο σε όλους όσους συμμετείχαν στην διοργάνωση της Καβουροβραδιάς : στην Τοπική Κοινότητα ( για την προετοιμασία του χώρου ) , στους Εθελοντές της Μεθώνης, του Παλιού Ελευθεροχωρίου, του Κορινού, στους απλούς κάτοικους που βοήθησαν στις προετοιμασίες των φαγητών ή στην σωστή εξυπηρέτησή των επισκεπτών ( μέλη ή όχι των Συλλόγων ) και σε όλους αυτούς που βοήθησαν στην προβολή και την διαφήμιση της εκδήλωσης.
Από όλα αυτά ένα πρέπει να κρατήσετε στο μυαλό σας :
Καλό φαγητό, δωρεάν καβούρια, καλή μουσική, ανεμόμυλο, δέντρα, φυτά, θάλασσα, φεγγάρι και αστέρια …. Δεν υπάρχει πιο ρομαντικό κάδρο για να περάσει κανείς μια θαυμάσια βραδιά !!
Ιζαμπέλ Δέδε
Ηλιοβασίλεμα στο Πάρκο '' Ανεμόμυλο''
Ηλιοβασίλεμα στο Πάρκο » Ανεμόμυλο»
Ηλιοβασίλεμα στο Πάρκο '' Ανεμόμυλο''
Ηλιοβασίλεμα στο Πάρκο » Ανεμόμυλο»