Κυριακή 14 Αυγούστου 2016

Τέταρτη ημέρα των Εκδηλώσεων του Μορφωτικού Λαογραφικού Συλλόγου «Η Δήμητρα»

Μια αξέχαστη βραδιά απόλαυσε το πολυπληθές κοινό, την τέταρτη ημέρα των Εκδηλώσεων του Μορφωτικού Λαογραφικού Συλλόγου «Η Δήμητρα», στην Κεντρική
Πλατεία του Αιγινίου, το Σάββατο 13/08/2016, συντροφιά με τη Χορωδία της Εταιρίας Πιερικών Μελετών, «Εστία Πιερίδων Μουσσών Κατερίνης», τη Χορωδία Αλεξανδρείου Μουσικής Σχολής Αιγινίου, «Σοφία Κακούρη», σολίστ τους αδελφούς Ανδρικοπούλου και τη συνοδεία εικοσαμελούς ορχήστρας, στο μουσικοβιογραφικό αφιέρωμα, «Ουζερί Τσιτσάνης».
Ήταν, χωρίς υπερβολή, μια βραδιά-ύμνος για το έργο του κορυφαίου Έλληνα συνθέτη, τραγουδιστή και δεξιοτέχνη του μπουζουκιού, Βασίλη Τσιτσάνη. Ερμηνεύτηκαν από τους δύο ταλαντούχους σολίστ και τους χορωδούς των δύο Χορωδιών, τα σημαντικότερα και γνωστότερα τραγούδια του αγαπημένου συνθέτη, προσαρμοσμένα, με τον προσήκοντα σεβασμό, σε χορωδιακή μορφή, από τον πολυτάλαντο μαέστρο Ευθύμιο Μαυρίδη, ο οποίος ήταν και ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του αφιερώματος. Η ενορχήστρωση έγινε από τον Χαράλαμπο Ναυροζίδη και η επιμέλεια του οπτικοακουστικού υλικού από τον Νικόλαο Σκρέτα.
Στο τέλος της εκδήλωσης χαιρετισμό απεύθυνε ο Πρόεδρος Πιερίδων Μουσσών κύριος Γρηγόρης Μιτσοκάπας, ο οποίος και πρόσφερε αναμνηστικό δώρο στον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου μας κύριο Βασίλη Παππά. Εκείνος τον ευχαρίστησε για τη συνεργασία και με τη σειρά του ανταπέδωσε, προσφέροντας αναμνηστικό στο μαέστρο, κύριο Ευθύμιο Μαυρίδη.
Η Εκδήλωση  έκλεισε με την εκτέλεση του πασίγνωστου τραγουδιού «συννεφιασμένη Κυριακή», από σολίστ και χορωδίες, που καταχειροκροτήθηκαν από τους παρισταμένους.


Εκ του Γραφείου Τύπου του Συλλόγου