Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016

ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΡΙΧΕΡΟΥΣΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Το Σάββατο 13 Αυγούστου στον Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής Παραλίας τελέστηκε ο Αναστάσιμος Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.



Στη συνέχεια, σχηματίσθηκε λιτανευτική πομπή, κατά την οποία λιτανεύθηκε στον πεζόδρομο και σε οδούς της Παραλίας αντίγραφο της Εικόνας της Παναγίας Τριχερούσας.


Στην προεόρτια Θεομητορική Λιτανεία συμμετείχαν χιλιάδες πιστοί, έλληνες και ξένοι, κυρίως Σέρβοι, Ρουμάνοι και Βούλγαροι, οι οποίοι ακολούθησαν με ευλάβεια τη λιτανευτική πομπή.


Επιστρέφοντας η λιτανεία, τελέστηκε στα προπύλαια του Ιερού Ναού η αρτοκλασία, κατά την οποία έψαλε η εκκλησιαστική παιδική χορωδία «Μπράνκο» της Επισκοπής Νις Σερβίας.


Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, στη σημασία του εορτασμού της Κοιμήσεώς της και στις ευεργετικές επιπτώσεις του στην καθημερινή μας ζωή.


Τμήματα της ομιλίας του Σεβασμιωτάτου μετέφρασαν στα σερβικά ο Ιερέας Ντέιαν Γιοβάνοβιτς και στα ρουμανικά ο Ιερέας Νικόλαος Μπάρμπου.


Στην Παράκληση και στην προεόρτια Θεομητορική Λιτανεία παρέστησαν οι τοπικές αρχές, μέλη Πολιτιστικών Συλλόγων και πολλών τοπικών Φορέων.


Τις ιερές ακολουθίες προετοίμασε με επιμέλεια ο Αρχιμ. Αγαθόνικος Καραβαντές, Ιερατικώς Προϊστάμενος της Ενορίας Αγίας Φωτεινής Παραλίας.


Εξ ονόματος του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Σερβίας κ.κ. Ειρηναίου, ο Μητροπολίτης Κίτρους απένειμε τιμητικούς επαίνους στον εστιάτορα Γεώργιο Μελέτη και στον ξενοδόχο Χρήστο Ταρασιάδη.


Ο Πατριάρχης Σερβίας εκφράζει τις ευχαριστίες του για τη συνδρομή των επαγγελματιών στη φιλοξενία σέρβων ιερέων, οι οποίοι κατά τη θερινή περίοδο εξυπηρετούν τις λειτουργικές και πνευματικές ανάγκες των πολυάριθμων ομοεθνών τους παραθεριστών της Παραλίας.


Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος συνεχάρη και προσωπικώς τους τιμηθέντες, τους ευχαρίστησε για τη βοήθειά τους προς την τοπική Εκκλησία και απένειμε σε αυτούς από μία εικόνα της Παναγίας.