Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Συγχαρητήρια επιστολή της Ελισσάβετ-Μπέττυ Σκούφα, για τα αποτελέσματα των Πανελλήνιων εξετάσεων

Για μία ακόμη φορά η αγωνία έφθασε στο τέλος της. Για κάποιους μαθητές τα νέα είναι ευχάριστα και για άλλους ‘φαντάζουν’ απογοητευτικά. Για όλους τους νέους όμως είναι ένας
από τους πολλούς σταθμούς που θα καθορίσει τη μετέπειτα ζωή τους. Άλλοι έχουν το εισιτήριο να ταξιδέψουν και άλλοι, προς το παρόν, πιστεύουν πως επειδή δεν κατάφεραν να το αποκτήσουν έχασαν το ταξίδι της ζωής. Το ταξίδι όμως αυτό έχει πολλούς σταθμούς, έχει πολλές εναλλακτικές, έχει και άλλα τρένα, έχει πολλές υπέροχες διαδρομές, αρκεί να ψάξει κανείς στον χάρτη, να εκτιμήσει τα προσόντα, τα ταλέντα και τις δεξιοτεχνίες που έχει προικιστεί από τη φύση και να πάρει την πορεία που θα τον οδηγήσει στην ευτυχία, στην ατομική ικανοποίηση, στην ολοκλήρωση.
Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές που κατάφεραν να περάσουν στην Ανώτατη Εκπαίδευση και να ενταχθούν στην πανεπιστημιακή κοινότητα, στην οποία θα αποκτήσουν εμπειρίες ξεχωριστές και γνώσεις εξειδικευμένες. Οι νέοι μας τιμούν τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, που παρέχουν δωρεάν, υψηλού επιπέδου επιστημονική κατάρτιση. Συγχαρητήρια και στις μανάδες και τους πατεράδες που στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθεια των παιδιών τους και θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την μετέπειτα φοιτητική ζωή τους.
Τα συγχαρητήρια μου και σε όσους, παρά το ότι προσπάθησαν και κατέβαλαν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους, δεν κατάφεραν να αποκτήσουν το πολυπόθητο εισιτήριο. Είμαι σίγουρη πως σύντομα θα ανακαλύψουν το τρένο και τη διαδρομή που θα τους οδηγήσει στην επιτυχία. Αρκεί να κρατούν σφιχτά τις αποσκευές με τα χαρίσματά τους και, με τον χάρτη οδηγό, να ταξιδέψουν στην επαγγελματική επιτυχία.

Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα, Βουλεύτρια Πιερίας- ΣΥ.ΡΙΖ.Α