Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Έτσι στήθηκε η φάρσα του αιώνα στο ποδόσφαιρο

Λεπτομέρειες σχετικά με το πώς στήθηκε το μεγαλύτερο οπαδικό τρολάρισμα, στους οπαδούς της Στεάουα από αυτούς της Ντινάμο Βουκουρεστίου, δίνουν οι Ρουμάνοι.
Πώς πείστηκε ο Τζίτζι Μπεκάλι να δεχτεί την πρόταση για το coreo που έγινε η αιτία να γελοιοποιηθεί ο ίδιος και η Στεάουα!


Στο περιθώριο της αναμέτρησης της Στεάουα Βουκουρεστίου με τη Μάντσεστερ Σίτι, οι οπαδοί της ρουμάνικης ομάδας σχημάτισαν χορογραφία στην οποία αναγραφόταν το εξής: "Μόνο Ντινάμο Βουκουρεστίου". Επευφημούσαν δηλαδή τη μισητή τους αντίπαλο, χωρίς ασφαλώς να το γνωρίζουν.
Οπαδοί της Ντινάμο κατόρθωσαν να στήσουν ένα ανεπανάληπτο τρολάρισμα, που όμοιό του ενδεχομένως να μην έχει ξαναγίνει στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Πώς όμως ξεγελάστηκε ο ιδιοκτήτης της Στεάουα, Τζίτζι Μπεκάλι, και έφτασαν εκεί τα πράγματα; Σύμφωνα με δημοσιεύματα στη Ρουμανία την Τετάρτη (17/8), ο ισχυρός άνδρας της Στεάουα δέχτηκε ένα τηλεφώνημα μερικές ημέρες πριν από τον αγώνα με τη Σίτι.
Τού προσποιήθηκαν ότι είναι οπαδοί της Στεάουα, που είναι μαθητές στη Γερμανία. Του επεσήμαναν ότι θέλουν να σχηματίσουν 3D coreo, που θα μείνει στην ιστορία. Τον ενημέρωσαν ότι είναι σε επαφές με γερμανική εταιρεία που ειδικεύεται σε χορογαφίες, φέρνοντας ως παράδειγμα τα κατά καιρούς εντυπωσιακά choreo που σχηματίζονται στο γήπεδο της Μπορούσια Ντόρτμουντ.
Μάλιστα, για να είναι πιστευτοί, δημιούργησαν προσωρινά μια ιστοσελίδα της εταιρείας, η οποία πλέον είναι ανενεργή. Οι άνθρωποι της Στεάουα είδαν μερικές από τις επιλογές που υπήρχαν, με τον Μπεκάλι να το παίρνει επάνω του και να επιλέγει μία της αρεσκείας του, αυτή που θα ξυπνούσε μνήμες από τον ιστορικό τελικό με τη Σεβίλλη, το 1986.

Σύμφωνα πάντα με τα ρεπορτάζ της Τετάρτης (17/8) στη Ρουμανία, οι υποτιθέμενοι μαθητές - οπαδοί της Στεάουα ξεκαθάρισαν στον Μπεκάλι ότι για αυτή τη φορά, για τον αγώνα με τη Μάντσεστερ Σίτι, δεν θέλουν χρήματα, και πως κουβέντα για αυτό θα γινόταν σε άλλες αναμετρήσεις.
Την Κυριακή (14/8) τα υλικά έφτασαν στη National Arena με φορτηγό. Στο στάδιο δεν βρισκόταν ο Μπεκάλι. Το κόστος για τους οπαδούς - φαρσέρ της Ντινάμο έφτασε τις 6.000 ευρώ, αλλά αυτά φυσικά δεν ήταν τίποτα μπροστά στο κάζο που είχαν επιφυλάξει στη μισητή τους αντίπαλο.
Όταν οι οπαδοί της Στεάουα εισήλθαν στο γήπεδο για το ματς με τη Σίτι, επάνω στις καρέκλες είχαν τοποθετηθεί χαρτόνια. Η χορογραφία φτιάχτηκε από 16 άτομα, τρεις εκ των οποίων είχαν αναλάβει τη βιντεοσκόπηση και να μεταδίδουν τη στιγμή της χορογραφίας απευθείας στο διαδίκτυο. Η ιστορία αυτή, όπως ήταν αναμενόμενο, διέρρευσε σε όλα τα ΜΜΕ του πλανήτη.