Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Μασχαλιαία Υπεριδρωσία - Βρωμιδρωσία

 Το 3% του πληθυσμού παγκοσμίως πάσχει από υπεριδρωσία
Πως 55.000 άτομα στις Η.Π.Α. αντιμετώπισαν μόνιμα τη μασχαλιαία υπεριδρωσία

Για τους περισσότερους ανθρώπους, η εφίδρωση αποτελεί απλή ενόχληση. Η υπεριδρωσία, όμως - η παραγωγή υπερβολικού και ενοχλητικού, λόγω οσμής, ιδρώτα - αποτελεί τεράστιο πρόβλημα! Η εφίδρωση είναι μια απολύτως φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού, στην ζέστη, την κούραση, τη νευρικότητα, το άγχος ή το στρες που βοηθά το σώμα να επανέλθει στη σωστή θερμοκρασία και να παραμείνει δροσερό. Η υπεριδρωσία είναι μία παθολογική κατάσταση που οφείλεται σε διαταραχή της εφίδρωσης και εντοπίζεται στις παλάμες, τα πέλματα ή τις μασχάλες (μεμονωμένα ή σε συνδυασμό) και ανεξάρτητα από τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος. Σύμφωνα με έρευνες αφορά το 3% του πληθυσμού. Το 1,4% παρουσιάζει υπεριδρωσία στις μασχάλες και το 0,5% υποφέρει από υπερβολική παραγωγή ιδρώτα που επηρεάζει αρνητικά τις καθημερινές δραστηριότητες του και του προκαλεί άγχος και αμηχανία. Ο ιδρώτας και στις δύο περιπτώσεις είναι άοσμος. Αποκτά δυσάρεστη οσμή όμως όταν έρθει σε επαφή με τα βακτήρια που υπάρχουν στην επιδερμίδα και ιδίως σε περιοχές με τριχοφυΐα, όπως οι μασχάλες.
Τα άτομα που πάσχουν από υπεριδρωσία και ειδικότερα μασχαλιαία υπεριδρωσία και βρωμιδρωσία (ιδρώτας και κακοσμία) προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, χρησιμοποιώντας διάφορα σκευάσματα ή θεραπείες που το «κρύβουν» ή το λύνουν προσωρινά:  με τοπική εφαρμογή                 (τα γνωστά σε όλους αποσμητικά), ή με από του στόματος χορήγηση (αντιχολενικά φάρμακα), χειρουργικές επεμβάσεις και εφαρμογές με συσκευές RF (ραδιοσυχνοτήτων) LASER ή και Botox.
«Οι μη χειρουργικές θεραπευτικές επιλογές που είχαν στη διάθεσή τους μέχρι σήμερα οι πάσχοντες από μασχαλιαία υπεριδρωσία είχαν αποτελέσματα πάντα προσωρινά και χρειαζόταν επαναληπτικές συνεδρίες, ενώ τις περισσότερες φορές δεν ήταν ικανοποιητικά. Επιπλέον, δεν αντιμετώπιζαν (πχ. το botox) την βρωμιδρωσία, δηλαδή την κακοσμία των μασχαλών. Οι συσκευές LASER και RF, που χρησιμοποιούνται μέχρι σήμερα, αν και ασφαλείς, είχαν παρόμοια αποτελέσματα με το botox. Η επεμβατική δερματολογία διαθέτει πλέον μία προηγμένη τεχνολογία μικροκυμάτων, που επιτρέπει την οριστική και μόνιμη μείωση της υπεριδρωσίας και βρωμιδρωσίας σε μία μόνο συνεδρία. Η τεχνολογία αυτή είναι ασφαλής. Στο φάσμα της ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας βρίσκεται σε μήκη κύματος που εκπέμπονται ανάμεσα σε αυτά που χρησιμοποιούμε στα LASER και στα RF. Εφαρμόζεται στην ιατρική από τη δεκαετία του 1970», επισημαίνει ο Dr. Χριστόφορος Τζερμιάς, αναφερόμενος στους τρόπους αντιμετώπισης της μασχαλιαίας υπεριδρωσίας.


Μόνιμη αντιμετώπιση της υπεριδρωσίας μέσω μικροκυμάτων
Την τελευταία πενταετία στις Η.Π.Α. εφαρμόζεται μία νέα μέθοδος θεραπείας της μασχαλιαίας υπεριδρωσίας και της βρωμιδρωσίας, που βασίζεται στη τεχνολογία των μικροκυμάτων, η μέθοδος miraDry. Τη θεραπεία miraDry έχουν ακολουθήσει ήδη περισσότεροι από 55.000 ασθενείς (60% γυναίκες, 40% άνδρες), με θεαματικά αποτελέσματα. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του realself.com (φόρουμ με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της κοσμητικής ιατρικής), το 92% των ασθενών δηλώνουν απόλυτα ευχαριστημένοι από τη θεραπεία. Με μη-επεμβατικό τρόπο, σε μία συνεδρία διάρκειας μίας ώρας, χωρίς πόνο και ανάγκη για επαναληπτική εφαρμογή εξουδετερώνει τους ιδρωτοποιούς αδένες στις μασχάλες χωρίς να ερεθίζει το δέρμα ή να προκαλεί παρενέργειες. Για πρώτη φορά τώρα η θεραπεία miraDry εφαρμόζεται και στην χώρα μας.
«H θεραπεία βασίζεται σε προηγμένη τεχνολογία μικροκυμάτων (miraWave), επιτρέπει την επιλεκτική στόχευση της θεραπείας, μέσω της θερμόλυσης, στην περιοχή των ιδρωτοποιών αδένων και δεν επηρεάζει τους υπόλοιπους ιστούς του δέρματος. Παράλληλα, ένα ειδικό σύστημα ψύξης προστατεύει την επιδερμίδα και τις δομές του δέρματος κάτω από το υποδόριο λίπος, προλαμβάνοντας την πρόκληση εγκαυμάτων. Οι ιδρωτοποιοί αδένες στις μασχάλες εξαλείφονται οριστικά και δεν αναγεννιούνται ξανά. Έτσι οι θεραπευμένες περιοχές στις μασχάλες δεν θα εμφανίσουν ποτέ ξανά ιδρώτα και κακοσμία. Αξίζει να αναφέρουμε ότι  η θεραπεία miraDry έχει βραβευθεί και με το Pinnell Award 2014, για την καινοτομία που εισήγαγε στο χώρο της επεμβατικής δερματολογίας για την αντιμετώπιση της μασχαλιαίας υπεριδρωσίας και βρωμιδρωσίας», καταλήγει  ο Dr. Τζερμιάς, αναλύοντας τα πλεονεκτήματα  της θεραπείας.
miraDry: Η μέθοδος miraDry βραβεύτηκε με το Pinnell Award ως καινοτόμο προϊόν, λόγω της πρωτοτυπίας και της ακριβούς εφαρμογής της ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας για τη θεραπεία της μασχαλιαίας υπεριδρωσίας. Δημιούργημα των Εργαστηρίων Miramar Labs έχει λάβει έγκριση από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και απευθύνεται σε πάσχοντες άνω των 18 ετών και σε ανήλικους με την άδεια του κηδεμόνα. Το Pinnell Award απονέμεται στις θεραπείες που χαρακτηρίζονται πρωτοποριακές στην κατηγορία τους, ενισχύουν τη θεραπευτική διαδικασία και διασφαλίζουν καλύτερα αποτελέσματα και μεγαλύτερη ασφάλεια, βάσει επιστημονικών δεδομένων.

Δείτε βήμα-βήμα τη θεραπευτική μέθοδο miraDry: http://tzermias/yperidrosia
Για να μάθετε περισσότερα για την υπεριδρωσία επισκεφθείτε: http://hyperhidrosisclinic.gr