Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Η συνέντευξη Τύπου για το 2ο Διεθνές Κύπελλο Κολινδρού (U15)

Συνέντευξη Τύπου με την ευκαιρία της αυριανής έναρξης του 2ου Διεθνούς Κυπέλλου Παμπαίδων παραχώρησαν οι διοργανωτές στο ξενοδοχείο «Πιερίδες Μούσες» του Κολινδρού.

Πρώτος το λόγο έλαβε ο πρόεδρος της ΔΗ.ΦΟ.ΠΑ.ΠΟΥ. Δήμου Πύδνας Κολινδρού Γιώργος Καλύβας, ο οποίος καλωσόρισε τους αθλητές, τους προπονητές και τους επισήμους της διοργάνωσης και τόνισε πως «το διεθνές κύπελλο είναι συνέχεια και εξέλιξη των καμπ των προηγούμενων χρόνων.»
Ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού, Ευάγγελος Λαγδάρης, τόνισε πως «για άλλη μια χρονιά ο Κολινδρός αναλαμβάνει αυτή τη σημαντική διοργάνωση», για να προσθέσει: «Δύο είναι οι στόχοι. Η ανάπτυξη του αθλήματος και η ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς και των αθλητικών εγκαταστάσεων της περιοχής. Όλοι οι διοργανωτές προσπαθούμε κάθε χρονιά για το καλύτερο. Καλωσορίζουμε τις ομάδες από το εξωτερικό και ευχόμαστε καλή διαμονή. Είναι σίγουρη η επιτυχία της διοργάνωσης, λόγω της εμπειρίας που υπάρχει. Ο πολιτισμός και ο αθλητισμός είναι στο επίκεντρο της στρατηγικής της δημοτικής αρχής.»
Ο Τεχνικός Υπεύθυνος Ανάπτυξης της ΕΟΚ, Κώστας Πολίτης, ανέφερε: «Χωρίς την τοπική αυτοδιοίκηση δεν θα μπορούσε να προχωρήσει τίποτα. Έχει καθοριστική συμβολή στη διοργάνωση. Οι συμμετέχοντες ακολουθούν εκπαιδευτικό, ψυχαγωγικό και αθλητικό πρόγραμμα και ενσωματώνονται στην κοινωνία του Κολινδρού και αυτό είναι σημαντικό. Η συγκεκριμένη διοργάνωση βοηθά τα παιδιά αλλά και τους προπονητές σε πολλά επίπεδα τόσο αθλητικά όσο και κοινωνικά.»
Ο πρόεδρος της επιτροπής ανάπτυξης και μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ, Γιάννης Κουτραφούρης, δήλωσε ότι είναι ξεχωριστή τιμή και χαρά που συμμετέχει στη γιορτή του μπάσκετ, εκπροσωπώντας την ΕΟΚ: «Ο Δήμος μετά από 19 συνεχή χρόνια κατάφερε να κάνει μια απλή εκδήλωση, κορυφαίο θεσμό για το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Είναι ένα μεγάλο γεγονός πλέον, όχι μόνο για αυτούς που αθλούνται, αλλά και γι αυτούς που το παρακολουθούν. Στόχος του χρόνου να γίνει ο Κολινδρός, επίκεντρο γι’ αυτές της ηλικίες. Το ΔΣ και ο πρόεδρος της ΕΟΚ θέλουν να γίνει το διεθνές κύπελλο του Κολινδρού κορυφαία εκδήλωση για αυτές τις ηλικίες», ανέφερε χαρακτηριστικά. Τέλος παρέδωσε τον απολογισμό του πρώτου διεθνούς κυπέλλου και του τουρνουά Χριστουγέννων κορασίδων στον δήμαρχο και τον πρόεδρο της ΕΚΑΣΚΕΜ.
Ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΜ, Αντώνης Παπαγιαννούλης, δήλωσε: «Είναι σημαντική η συνεισφορά του Δήμου στην επιτυχία του θεσμού. Από ένα απλό καμπ σε 19 χρόνια καταφέραμε να διοργανώνουμε διεθνές τουρνουά σε εγκαταστάσεις που είναι εξαιρετικές όχι μόνο σε τοπικό αλλά σε εθνικό επίπεδο.»
http://basket.gr/