Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Σε επαγγελματίες και παραγωγούς αποδίδονται 116 κενές θέσεις σε λαϊκές αγορές της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης

Στην απόδοση 116 κενών θέσεων σε λαϊκές αγορές της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, σε επαγγελματίες και παραγωγούς που έχουν μεν νόμιμες άδειες, αλλά δεν

είχαν έως τώρα κατοχυρωμένες θέσεις, προχωρά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της καλύτερης οργάνωσης  των λαϊκών αγορών και του ελέγχου στη λειτουργία τους για τη διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος.
Με την πρωτοβουλία αυτή, που υλοποιεί η Αντιπεριφέρεια Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ικανοποιείται ταυτόχρονα ένα αίτημα των επαγγελματιών και παραγωγών που έχουν μεν άδεια πώλησης προϊόντων στις λαϊκές αγορές, αλλά δεν είχαν εξασφαλισμένες θέσεις ή είχαν σε ορισμένες μόνο λαϊκές αγορές. Το αποτέλεσμα ήταν είτε να μην μπορούν να αξιοποιήσουν την άδεια που έχουν στην κατοχή τους είτε να την αξιοποιούν μερικώς, ορισμένες μόνο μέρες της εβδομάδας και μόνο στις λαϊκές που είχαν λάβει θέση. Τώρα τους παρέχεται η δυνατότητα επέκτασης χρονικά της εβδομαδιαίας δραστηριοποίησής τους.
Οι 116 κενές θέσεις που θα πληρωθούν το επόμενο διάστημα αφορούν στις λαϊκές αγορές, Σίνδου, Ασπροβάλτας, Επανομής, Ν. Μεσήμβριας, Ασβεστοχωρίου, Σταυρού, Καλοχωρίου, Βασιλικών, Ευκαρπίας, Χαλάστρας και Νεάπολης, καθώς και στην πώληση πολλών διαφορετικών ειδών, από οπωροκηπευτικά και νωπά αλιεύματα έως τυποποιημένο μέλι, εμφιαλωμένο κρασί, καλλωπιστικά φυτά και βότανα.
Στις 29 Ιουλίου 2016 έληξε η προθεσμία για την υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών και τις επόμενες μέρες μέσω της διαδικασίας της μοριοδότησης η Διεύθυνση Λαϊκών Αγορών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα ανακοινώσει τους προσωρινούς πίνακες κατάταξης των δικαιούχων. Μετά την παροχή εύλογου χρονικού διαστήματος για την υποβολή ενστάσεων θα εκδοθούν οι οριστικοί πίνακες κατάταξης.
«Σε συνεννόηση με τα σωματεία των επαγγελματιών και των παραγωγών, ξεκινάμε την υλοποίηση ενός πλήρως οργανωμένου σχεδιασμού για την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας των λαϊκών αγορών στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης. Η απόδοση των 116 κενών θέσεων είναι το πρώτο βήμα. Πρόθεσή μας είναι έως το τέλος του χρόνου να πληρωθούν και άλλες θέσεις που παραμένουν κενές. Στηρίζουμε τους επαγγελματίες και τους παραγωγούς, που λόγω της γενικότερης κρίσης, αντιμετωπίζουν συχνά σοβαρά προβλήματα επιβίωσης, ενώ παράλληλα θέτουμε τις βάσεις για τη διευκόλυνση των ελέγχων με γνώμονα πάντα την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών. Από το φθινόπωρο η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα ανακοινώσει κι άλλα μέτρα, στο πλαίσιο του υπάρχοντος σχεδιασμού, που θα αποσκοπούν στην απομάκρυνση όσων δραστηριοποιούνται παρανόμως στις λαϊκές αγορές και στην αισθητική αναβάθμισή τους», επισήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Γιουτίκας.