Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Απάντηση Δημάρχου Βέροιας, Κωνσταντίνου Βοργιαζίδη στον Ζήση Πατσίκα

Γιατί υιοθετείτε τις ανακρίβειες της κ. Κοτταρίδη κ. Πατσίκα;
 Με αφορμή σημερινό σχόλιο του Δημοτικού Συμβούλου της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Βέροιας, Ζήση Πατσίκα, σχετικά με τη διαδικασία αναοριοθέτησης του αρχαιολογικού χώρου της πόλης, ο Δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, αποστέλλει την παρακάτω απάντηση:

«Αγαπητέ κ. Πατσίκα, με σημερινό σας σχόλιο σε ηλεκτρονικό μέσο και δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο αναδημοσιεύετε σχόλιο της προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας, κ. Κοτταρίδη, με το οποίο ισχυρίζεται ότι η διαδικασία αναοριοθέτησης του αρχαιολογικού χώρου της Βέροιας ξεκίνησε το 2012, επικαλούμενη το με αριθ. πρωτ. 3831/13-9-2012 έγγραφο της τότε 11ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.
Μάλιστα, υιοθετώντας αυτήν την αναφορά, υπαινίσσεστε ότι είτε γνώριζα και δεν ανέλαβα καμία σχετική ενέργεια είτε ότι λέω συνειδητά ψέματα προς τους δημότες της πόλης.
Βέβαια αυτός που συνειδητά παραπλανεί με ανακρίβειες τις οποίες εσείς εντελώς αβίαστα υιοθετείτε είναι η κ. Κοτταρίδη γιατί στο δικό της σχόλιο δε διευκρινίζει ότι το 3831/13-9-2012 έγγραφο της 11ης ΕΒΑ αφορά την επανακήρυξη αποκλειστικά και μόνο 48 ήδη ανακηρυγμένων βυζαντινών και μεταβυζαντινών μνημείων που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης όπως μαρτυρά και το σχετικό τοπογραφικό διάγραμμα το οποίο συνόδευε το εν λόγω έγγραφο.
Αντίθετα το από 30/05/2016 έγγραφο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού αναφέρεται στην αναοριοθέτηση του αρχαιολογικού χώρου όλης της πόλης, περιλαμβάνοντας μάλιστα περιοχές που βρίσκονται εκτός σχεδίου πόλεως και όχι μεμονωμένα αρχαιολογικά σημεία, όπως διακρίνεται καθαρά και από το συνοδευτικό χάρτη ο οποίος δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης.
Κατά συνέπεια, τα δυο έγγραφα ουδεμία σχέση έχουν μεταξύ τους και οποιαδήποτε ταύτισή τους υποκρύπτει δόλο και αποσκοπεί σε συνειδητή παραπλάνηση των δημοτών της πόλης.
Αγαπητέ κ. Πατσίκα, τα δημόσια αξιώματα απαιτούν υπευθυνότητα, σοβαρότητα και ενημέρωση και συνεπώς θα σας συμβούλευα πριν προβείτε στο μέλλον σε κάποια δημόσια παρέμβαση θα ήταν φρόνιμο να ενημερώνεστε επαρκώς για την ουσία και το περιεχόμενο των ζητημάτων γύρω από τα οποία τοποθετείστε, ιδιαίτερα δε όταν πρόκειται για τόσο κρίσιμα ζητήματα της πόλης με τα οποία δεν επιτρέπεται να παίζετε.

Πιστεύοντας ότι το παρόν κείμενο θα δημοσιευτεί από εσάς, αναμένω να επανορθώσετε».