Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

“Ταξίδι ψυχής” σε μνήμες και συναισθήματα η παράσταση του Σταμάτη Κραουνάκη στο αρχαίο θέατρο Δίου

 45ο Φεστιβάλ Ολύμπου


“Ταξίδι ψυχής” σε μνήμες και συναισθήματα
η παράσταση του Σταμάτη Κραουνάκη
στο αρχαίο θέατρο Δίου


Ένα “ταξίδι ψυχής” σε μνήμες και συναισθήματα επεφύλαξε ο Σταμάτης Κραουνάκης σε όσους βρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στο αρχαίο θέατρο του Δίου για να παρακολουθήσουν την παράσταση “Όλοι ένα- Φίλα με” που φιλοξένησε το Φεστιβάλ Ολύμπου.


Μία παράσταση που ο σπουδαίος δημιουργός και ερμηνευτής, με την πληθωρική του παρουσία και τα υπέροχα τραγούδια του, κατάφερε να χαράξει στη μνημή και κυρίως στην καρδιά των θεατών που δε σταμάτησαν να σιγοτραγουδούν καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς.

Κι αυτός, τη μία σκυφτός πάνω στο πιάνο, την άλλη όρθιος σε ρυθμό ζεμπέκικου να αφήνεται στις μελωδίες των μουσικών και συνεχώς με το βλέμμα ψηλά στο κοινό και πιο ψηλά στον Όλυμπο, έδωσε όλη του την ενέργεια για να εισπράξει το πιο δυνατό χειροκρότημα.


Εξαιρετικοί και οι καλλιτέχνες που τον πλαισίωναν (Χρήστος Γεροντίδης, Σάκης Καραθανάσης, Κώστας Μπουγιώτης, Γιώργος Στιβανάκης και Χάρης Φλέουρας) όχι μόνο με τις μοναδικές φωνές τους αλλά και με την υποκριτική τους δεινότητα, απήγγειλαν αποσπάσματα γνωστών κλασικών θεατρικών έργων δίνοντας μία διαφορετική δυναμική  στην παράσταση.

Ο Σταμάτης Κραουνάκης, εκστασιασμένος από το “μοναδικό, ενεργειακό αυτό χώρο” όπως ομολόγησε στο τέλος της παράστασης, δεν αποχώρησε οριστικά από τη σκηνή παρά μόνο αφού ερμήνευσε ένα τραγούδι από τους στίχους του Ευριπίδη “‘για την  τιμή που σε αυτό εδώ το θέατρο του Διονύσου, πρωτοπαίχτηκαν οι Βάκχες του”.

“Η μεγάλη μου χαρά είναι ότι σε αυτή τη ζεστή, υγρή, εύφορη γη κατοικούν ακόμα άνθρωποι που έχουν κατανόηση από που προέρχονται, από ποια καταγωγή” είπε απευθυνόμενος στο κοινό σαν ένα “ευχαριστώ” για την παρουσία του στις κερκίδες του αρχαίου θεάτρου.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μουσική διεύθυνση- πλήκτρα: Άρης Βλάχος
Λαϊκά έγχορδα- κιθάρα: Βάιος Πράπας
Βιολοντσέλο: Γιώργος Ταμιωλάκης
Σκηνικό: Γιάννης Μουρίκης
Φωτισμοί: Κώστας Μπλουγουράς
Κοστούμια: Μαρία Καραπούλιου
Ήχος: Δημήτρης Σωτηρόπουλος, Κώστας Χριστοφής
Βοηθός σκηνοθέτη: Χρήστος Μουστάκας
Παραγωγή: Ομάδα Ελληνικού Μουσικού Θεάτρου–Σπείρα Σπείρα
Οργάνωση παραγωγής: Ελένη Συροπούλου
Προβολή και επικοινωνία: Δέσποινα Κραουνάκη
Σχεδιασμός προγράμματος: Χρήστος Μουστάκας