Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

ΕΝΤΕΧΝΩΣ…Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ Ε.Π.Μ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΡΙΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗ

  Μία πολύ όμορφη μουσική ποιοτική βραδιά απολαύσαμε την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016 στο Αρχαίο Θέατρο του  Δίου από την χορωδία και την ορχήστρα της Εστίας Πιερίδων Μουσών
Κατερίνης.

Έντεχνα σταχυολογήματα μια μουσικής διαδρομής η οποία περίτεχνα ντυμένη με ποιητικό λόγο μας ταξίδεψε στα μονοπάτια του Ολύμπου. Τόσο οι χορωδοί της Εστίας Πιερίδων Μουσών όπως και οι σολίστες Ζωή Ανδρικοπούλου, Ιωάννα Ηλιάδου, Κώστας Καψάλης, Γιάννης Χαρίσης, Θανάσης Μπατάλας στην  κυριολεξία κατέθεσαν ένα μεγάλο μέρος από την ψυχή τους εκείνο το βράδυ.

Ο μοναδικός Γιώργος Βατουσιάδης με την εξαιρετική του απαγγελία μας καθήλωσε.
Έκπληξη της βραδιάς αποτέλεσε η Αρετή Κουτσιαλή η οποία με την χορογραφία της πρόσθεσε μια μοναδική νότα αρχαίου δράματος σε αυτή τη μοναδική μουσική διαδρομή.


Δημιουργός της όλης οργάνωσης ο Μαέστρος και καλλιτεχνικός Διευθυντής της Εστίας Πιερίδων Μουσών Ευθύμιος Μαυρίδης, ο οποίος για άλλη μια φορά μας εξέπληξε με την δημιουργικότητα του.
Αισθάνομαι την υποχρέωση να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς στο φίλο, συνοδοιπόρο, Μαέστρο και δάσκαλο κύριο Ευθύμιο Μαυρίδη που μου επέτρεψε εκείνη την μοναδική βράδιά να απαγγείλω ένα μέρος από τη Σονάτα του Σεληνόφωτος του αγαπημένου μου ποιητή Γιάννη Ρίτσου.
Γιατί η τέχνη δεν έχει όρια.
Μαρία Βούλγαρη