Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Η ΝΔ κατά των. φόρων και της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ!" γράφει ο Δημήτρης Τσιμούρας

Μ’ αφορμή το τεράστιο ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών των πολιτών προς το Κράτος, που ανέρχονται σε 88,4 δις ευρώ, το οικονομικό επιτελείο της ΝΔ  καταγγέλλει τα  φορολογικά μέτρα  του ΣΥΡΙΖΑ, και τονίζει  μετ’ επιτάσεως ότι:

«Οι μοναδικοί που δεν έχουν αντιληφθεί ότι έχει εξαντληθεί η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών, είναι ο κ. Τσίπρας  και αυτοί που στηρίζουν την  Κυβέρνηση. Για όλους αυτούς, η συνταγή είναι μία και μοναδική: νέοι και πρόσθετοι φόροι, χωρίς τέλος και δίχως οικονομική λογική.
Αναφέρει δε χαρακτηριστικά ότι: «οι ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές των πολιτών προς το Κράτος αυξήθηκαν κατά περίπου 5 δις ευρώ το πρώτο πεντάμηνο του 2016».
Η ΝΔ μ’ αυτήν  της την ανακοίνωση αλλά και με άλλες παρόμοιες, όπως για παράδειγμα εκείνην που… «κατήγγειλε» τα φορολογικά μέτρα κατά των αγροτών,   χρησιμοποιεί   αποσπάσματα αλήθειας, ώστε αφενός να ενοχοποιεί τη σημερινή  κυβέρνηση κι αφετέρου να προβάλλεται  ως «λύση» και πάλι η ίδια, κρύβοντας  όπως πάντα επιμελώς την αλήθεια!
Συγκεκριμένα από το 2013 μέχρι  τις αρχές 2015, όπου στην κυβέρνηση ήταν η ΝΔ, ταληξιπρόθεσμα  χρέη των πολιτών  στο Ελληνικό Δημόσιο  αυξήθηκαν κατά  21,6 δισ. ευρώ και αναλογούσαν σε 3,4 εκατ. πολίτες. Δηλαδή ο ρυθμός αύξησή τους είναι ο ίδιος με τον σημερινό, στον οποίο και αναφέρεται η καταγγελία της ΝΔ, περίπου 1 δις ευρώ το μήνα! Ενώ μέχρι το 2010 τα συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο ήταν περίπου 30 δις ευρώ και αξίζει να διερευνηθεί πόσοι και ποιοι χρωστούσαν τότε!
Με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας
Με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας
Και για να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων,  την 1-1-2016  το συνολικό ποσό των ληξιπρόθεσμων οφειλών των πολιτών προς το Δημόσιο ανήλθε στο αστρονομικό ποσό των 86,298 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 51,647 δισ. ευρώ είναι χρέη που δημιουργήθηκαν μετά την 1-1-2011 και αντιστοιχούν σε 4.305.153 άτομα,    υπερβαίνοντας πλέον το 50% του συνόλου των πολιτών που είναι υπόχρεοι υποβολής φορολογικών δηλώσεων!

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ