Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Καταγγελία Κατοίκου Μεγάλης Γεφύρας με θέμα την διανομή αλληλογραφίας στον οικισμό

Ο Αθανάσιος Καλφούντζος του Περικλέους κάτοικος του οικισμού Μεγάλης Γέφυρας του δήμου Πύδνας Κολινδρού  μου αφηγήθηκε το παρακάτω συμβάν και μου ζήτησε να το
δημοσιoποιήσω  ώστε να ενημερωθούν σχετικώς τόσο  οι κάτοικοι του οικισμού όσον και οι αρμόδιοι για την διανομή της αλληλογραφίας.
Σήμερα  2/6/2016  πέρασε από το μπακάλικο του οικισμού και αδικαιολόγητα ο γιός του μπακάλη (Μιχάλης Πολύζος ) του επιτέθηκε φραστικά θεωρώντας αυτόν και άλλους δύο κατοίκους  του οικισμού, ως υπεύθυνους, που δεν αφήνει ο διανομέας την αλληλογραφία στο μπακάλικο από όπου την παραλάμβαναν μέχρι πρότεινος οι κάτοικοι με όσα αυτό συνεπάγεται.
Ο κύριος Μιχάλης Πολύζος πριν εκδηλώσει την αντικοινωνική του συμπεριφορά όφειλε να γνωρίζει το πρόβλημα της διανομής της αλληλογραφίας στον οικισμό της Μεγάλης Γέφυρας. Το ότι δεν το  γνωρίζει πιθανώς να οφείλεται στο γεγονός ότι δεν  διαμένει στον οικισμό και η διανομή της αλληλογραφίας του γίνεται στο γραμματοκιβώτιό του όπως ο νόμος ορίζει. Άρα ο πόνος του για την αλληλογραφία της Μεγάλης Γέφυρας οφείλεται στην απώλεια πελατείας του μπακάλικου του πατέρα του, άλλη εξήγηση δεν υπάρχει. Μα κύριε Μιχάλη, ως μεγάλος άνθρωπος και υπεύθυνος, πολίτης  και δημότης που είσαι δεν   είναι παράλογο να βάζουμε  τα συμφέροντα του κάθε μπακάλη πάνω από την ασφάλεια και το απόρρητο  της αλληλογραφίας? 
Ωστόσο ας μάθει ο κύριος Μιχάλης  ότι ο πατέρας του προτιθέμενος να κλείσει το μπακάλικο δήλωσε παρουσία κατοίκων του οικισμού ότι δεν επιθυμεί να αφήνεται πλέον  η αλληλογραφία του οικισμού στο μπακάλικό του. Προφανώς υπάρχει ασυνεννοησία μεταξύ πατρός και υιού. Στην Αμερική που έζησες Μιχάλη η αλληλογραφία στα μπακάλικα παραδίδονταν?
Επί πλέον ο κύριος Μιχάλης αν φρόντιζε να ενημερωθεί, πριν εκδηλώσει τις απειλές του προς τον κύριο Αθανάσιο Καλφούντζο, θα ήξερε ότι το  τον Φεβρουάριο του 2014  είκοσι επτά κάτοικοι του οικισμού  υπέγραψαν εξουσιοδότηση προς τον δήμο Πύδνας- Κολινδρού , την οποία κοινοποίησαν με αλληλογραφία και στα κεντρικά του ΕΛΤΑ, με την οποία ζητούνε την επίλυση του προβλήματος της διανομής δηλαδή να σταματήσει η διανομή να γίνεται μέσω του μπακάλικου. 
Επίσης ο κύριος Πολύζος την περίοδο που η διανομή γινόταν μέσω του μπακάλικου θα φρόντιζε να ασφαλίζει, αν ήταν υπεύθυνο άτομο, την αλληλογραφία και να μην την αφήνει έκθετη στον κάθε περίεργο.
Αλλά ας πάμε στην ουσία του θέματος. Ποιος είναι ο κύριος  Μιχάλης Πολύζος που διεκδικεί να μοιράζεται η αλληλογραφία μέσω του μπακάλικου του πατέρα του? Δεν γνωρίζει  ότι αυτό είναι σε βάρος του απόρρητου της αλληλογραφίας, ότι εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, ότι τελικά είναι παράνομή πράξη?
Μάλλον αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον αγαπητό αλλά υστερόβουλο κύριο Μιχάλη. Ας σταματήσει λοιπόν να απειλεί  και να υβρίζει τους συγχωριανούς του και μάλιστα επιλεκτικά διότι και η ανοχή και η ευγένεια έχει τα όριά της.
Με παράκληση του καταγγέλλοντος , ο οποίος  προσβληθείς έδωσε τόπον στην οργή κατά το συμβάν,  δημοσιοποιούμε τόσον το συμβάν όσο και το έγγραφο με τις υπογραφές των συγχωριανών του.
Προς ενημέρωση του κοινού η διανομή της αλληλογραφίας στον οικισμό της Μεγάλης Γέφυρας  γίνεται στα γραμματοκιβώτια των σπιτιών για όσα γράμματα  φέρουν την ακριβή διεύθυνση και στο καφενείο (κτίσμα Ντάσκα) γράμματα αναφέρουν  γενικά Μεγάλη Γέφυρα ως διεύθυνση. Ας διευκολύνουν οι  κάτοικοι  του οικισμού τόσον τα ΕΛΤΑ όσον και τον διανομέα ενημερώνοντας  τους αποστολείς της αλληλογραφίας τους με την ακριβή διεύθυνσή τους. Όσοι αδιαφορούν είναι υπεύθυνοι για το πρόβλημα στην διανομή!

Τα Κολινδρινά Μασλάτια  παρακαλούνται να βοηθήσουν και να αναρτήσουν τόσον την καταγγελία όσον και το έγγραφο με τις υπογραφές.
Για λογαριασμό του Αθανασίου Καλφούντζου