Σάββατο 30 Απριλίου 2016

ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

 Τη Μεγάλη Παρασκευή 29 Απριλίου τελέστηκε η Ακολουθία και η Λιτανεία του Επιταφίου σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Πιερίας. 


Νωρίς το απόγευμα, η Ακολουθία του Επιταφίου τελέστηκε για πρώτη φορά και στον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου Β΄ Κολιμητηρίου Κατερίνης. Η πρωτοβουλία αυτή γνώρισε την ευρεία αποδοχή των πιστών, που συμμετείχαν στις ι. ακολουθίες και τη Λιτανεία του Επιταφίου μεταξύ των μνημάτων. 

Το βράδι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης, με την παρουσία των τοπικών Αρχών. 

Πλήθος κατέκλυσε τους Ιερούς Ναούς Θείας Αναλήψεως και Αποστόλου Βαρνάβα (υπόγειο), όπου οι πιστοί συμμετείχαν των ιερών ακολουθιών μέσω προβολής. 

Ακολούθησε η Λιτανεία του Επιταφίου, με τη συνοδεία στρατιωτικού αγήματος και της φιλαρμονικής του Δήμου Κατερίνης. 

Μπροστά στο Δημαρχιακό Μέγαρο πραγματοποιήθηκε δέηση και ομιλία του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος τόνισε ότι το Θείο Πάθος οδηγεί στην Ανάσταση του Κυρίου. Μιαν Ανάσταση, που προσωποποιείται ως προσωπική ανάσταση του καθενός και ψυχική ανάταση. 

Για ναεπιτευχθεί αυτό χρειάζεται μετάνοια από τον καθένα μας, που αποτελεί τη συμμετοχή του ανθρώπου στο σχέδιο της σωτηρίας. 

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος κατέληξε επισημαίνοντας ότι ο Χριστός δεν μετρά αμαρτίας, αλλά ζυγίζει τη μετάνοιά μας.