Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΝΥΜΦΙΟΥ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

 Για 2η χρονιά πραγματοποιήθηκε στην Κατερίνη η νυκτερινή τέλεση της Ακολουθίας του Νυμφίου, για την εξυπηρέτηση των νέων και των εργαζόμενων.



Συγκεκριμένα, στον Ιερό Ναό Αγίου Θεράποντος Κατερίνης, η Ακολουθία του Νυμφίου τελέστηκε καθημερινά 2 φορές: στις 7.30 όπως σε όλους τους Ιερούς Ναούς και 9.30 για όσους, κυρίως, λόγω εργασιών, δεν μπορούσαν να εκκλησιαστούν νωρίτερα.
Η ποιμαντική αυτή πρωτοβουλία γνώρισε, όπως και πέρυσι, μεγάλη απήχηση μεταξύ των πιστών, που εκκλησιάστηκαν, δείχνοντας έτσι ότι ήταν κάτι που έλλειπε.


Την Μ. Τρίτη στην Ακολουθία του Νυμφίου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, ο οποίος μίλησε κατάλληλα για το πνευματικό περιεχόμενο των ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας.


Πολλοί πιστοί ευχαρίστηκαν εκ του σύνεγγυς τον Σεβασμιώτατο, διότι ως ιδιοκτήτες ή υπάλληλοι εμπορικών καταστημάτων δεν μπορούσαν, επί πολλά χρόνια, να εκκλησιαστούν τις πρώτες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας.
Τη Μ. Τετάρτη το βράδι, πριν την απόλυση της Ακολουθίας του Όρθρου, ο εφημέριος ανέγνωσε την ευχή της χρίσεως και έχρισε τους πιστούς με το έλαιο, που στο μεταξύ είχε ευλογηθεί νωρίτερα, κατά την τέλεση του Μυστηρίου του ι. Ευχελαίου.