Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Παρουσίαση του «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΝΑ ΑΝΕΒΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΨΗΛΟΤΕΡΑ» στο Δήμαρχο Δίου - Ολύμπου Κώστα Δημόπουλο

 Το Δήμαρχο Δίου – Ολύμπου Κώστα Δημόπουλο επισκέφτηκαν στις 31 Μαρτίου 2016 στο Λιτόχωρο, οι διοργανωτές της δράσης «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΑΝΕΒΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΨΗΛΟΤΕΡΑ», Γρηγόρης Γκίνος και Κώστας Αγιαννίδης.

Κατά τη συνάντηση, που διεξήχθη παρουσία του Δημήτρη Ρουκά, ειδικού συμβούλου της Αντιπεριφερειάρχη Σοφίας Μαυρίδου και του συνεργάτη της παραγωγής Απόστολου Γκασδόγκα, παρουσιάστηκε η δράση, που αφορά στη μαζική ανάβαση ατόμων με αναπηρίες στον Όλυμπο. O Δήμαρχος συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία και δεσμεύτηκε να υποστηριχθεί το εγχείρημα αυτό από τη Δημοτική Αρχή.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η πορεία των συμμετεχόντων προς την κορυφή, θα ξεκινήσει στις 3 Ιουλίου 2016 από τη θέση «Γκορτσιά». Ακολουθώντας το μονοπάτι που διέρχεται από το καταφύγιο της Πετρόστρουγκας, όπου θα διανυκτερεύσουν, και το Οροπέδιο των Μουσών, θα ανεβούν στο Μύτικα.
Η δράση αυτή διοργανώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος του τουρισμού υγείας που προωθείται από το Υπουργείο Τουρισμού, υποστηρίζοντας ομάδες ατόμων με αναπηρία από την Ευρώπη, τα οποία ταξιδεύουν για να γευτούν τις νέες δυνατότητες που προσφέρει η Ελλάδα για διακοπές.
Με διασφαλισμένη την προσβασιμότητα και την υποστήριξη από εξειδικευμένους συνοδούς, τα άτομα με αναπηρία που συμμετέχουν στη δράση, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την ορειβασία και να γνωρίσουν τη μαγεία του Ολύμπου.
Μετά την επιστροφή από τον Όλυμπο, στις 6 Ιουλίου, ο Δήμος Δίου – Ολύμπου θα διοργανώσει στο Πάρκο του Λιτοχώρου, προς τιμήν τους, την τελετή λήξης, με προσφορά γεύματος.