Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Αιγινιακός-Ρήγας Φεραίος σήμερα στις 16:00/ Χθες η Πύδνα Κίτρους πέρασε από τον Οπούντιο Μαρτίνου με 0-2

Γ΄ Εθνική
Κυριακή 10/4 – 16:00

2ος όμιλος – 30η αγωνιστική

ΠΑΣ Αχέρων Καναλακίου-Φαρκαδόνα
Πιερικός-Δωτιέας Αγιάς
Νίκη Βόλου-Θεσπρωτός
Αιγινιακός-Ρήγας Φεραίος
Πύρασος Νέας Αγχιάλου-ΑΕ Καραϊσκάκης
Τύρναβος-Αχιλλέας Νεοκαισάρειας
Οικονόμος Τσαριτσάνης-Εθνικός Φιλιππιάδας
Οπούντιος Μαρτίνου-Πύδνα Κίτρους 0-2 ΤΕΛΙΚΟ (Σάββατο 9/4 – 16:00)
Ρεπό: Φωκικός

Οπούντιος Μαρτίνου-Πύδνα Κίτρους 0-2
Με τη χειρότερη φετινή του εμφάνιση, ο Οπούντιος Μαρτίνου αποχαιρέτισε ουσιαστικά και μαθηματικά τη Γ’ Εθνική το απόγευμα του Σαββάτου γνωρίζοντας την ήττα στην έδρα του με 0-2 από την ανώτερη Πύδνα Κίτρους.
Η 7η εντός έδρας ήττα του και 14η συνολικά ήταν αποτέλεσμα μιας πολύ άσχημης εμφάνισης που τον αφήνει 12 βαθμούς πίσω από τη ζώνη που αναμένεται να ανέβει την Κυριακή με τη διεξαγωγή των υπολοίπων παιχνιδιών της 30ης αγωνιστικής. Και όλα αυτά ενώ απομένουν μόλις 4 παιχνίδια για να ολοκληρωθεί μια περίοδος πολύ δύσκολη για το Μαρτίνο αν σκεφθεί κανείς ότι από την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από το Μάκη Ζαχαρόπουλο, πρωταγωνιστούσε μονίμως στα πρωταθλήματα που πήρε μέρος!
Σαν εικόνα παιχνιδιού, ο δυνατός αέρας δεν επέτρεψε να παιχτεί ποιοτικό ποδόσφαιρο. Έξυπνα ο αρχηγός της Πύδνας πήρε στο πρώτο μέρος τον αέρα στην πλάτη του και έδωσε τη δυνατότητα στην ομάδα του να κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο από τα πρώτα λεπτά και να γείρει την ψυχολογία του παιχνιδιού υπέρ τους.
Έχοντας λοιπόν τον αέρα με το μέρος της η Πύδνα στο πρώτο μέρος δεν άργησε να πιστοποιήσει την ποιότητά της σαν ομάδα και να επισκέπτεται τα «καρέ» του Καρανάσου. Έτσι στο 8’ το δυνατό σουτ του Δήμα, ανάγκασε τον «πορτιέρο» του Οπούντιου σε δύσκολη απόκρουση σε κόρνερ. Από το κόρνερ αυτό άνοιξε το σκορ, καθώς το εκτέλεσε ο Καραγκούνης και ο Κωτσιόπουλος με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Μεγάλη ευκαιρία για την Πύδνα στο 28’ να κάνει τα τέρματά της δύο από το πρώτο μέρος, όταν το τρομερό σουτ του Καμπλιώνη, έδιωξε σε κόρνερ πολύ ωραία ο Καρανάσος. Όπως και στη φάση του γκολ από κόρνερ η Πύδνα απείλησε εκ νέου με το μονοκόμματο σουτ του Δήμα να φεύγει άουτ. Από το κόρνερ αυτό άνοιξε το σκορ, καθώς το εκτέλεσε ο Καραγκούνης και ο Κωτσιόπουλος με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Το Μαρτίνο ανέβηκε στο τελευταίο 10λεεπτο του πρώτου μέρους. Τότε πίεσε και κυκλοφόρησε περισσότερο την μπάλα γύρω από την περιοχή του Αλυσανδράτου που μέχρι το 36΄ δεν είχε ανησυχήσει στο ματς. Τότε από το κόρνερ του Καντού, ο Τσέλλος θα βρεθεί σε επίκαιρη θέση στην περιοχή, η κεφαλιά που θα πιάσει όμως θα φύγει λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας της Πύδνας.
Και ενώ όλοι περίμεναν ένα διαφορετικό και πολύ καλύτερο Μαρτίνο στο β’ μέρος, παρά την παρουσία του Κακάβα που πέρασε στη θέση του Ραπάι και έδωσε δύναμη στη μεσαία γραμμή, η Πύδνα ήταν αυτή που πέτυχε γκολ. Ήταν το 59’ όταν οΚυπαρίσσης εκμεταλλεύτηκε ολέθριο σφάλμα του Τσέλλου, βρέθηκε απέναντι από τον Καρανάσο και με ωραία προσποίηση και πλασέ έγραψε το 0-2. Παρόμοια φάση στο 71’ μόνο που αυτή τη φορά το λάθος ήταν από το Σπυριδάκη και ο Κυπαρίσσης αυτή τη φορά προσπάθησε να πλασάρει από μακριά τον τερματοφύλακα του Μαρτίνου που απέκρουσε με υπερένταση και Κουτσούμπας απομάκρυνε οριστικά τον κίνδυνο του τρίτου γκολ. Στο 80’ και πάλι οι φιλοξενούμενοι στο προσκήνιο με μια κούρσα του Καμπλιώνη και γύρισμα στην περιοχή για τον Κυπαρίσση που «τσίμπησε» την μπάλα αλλά την έστειλε ψηλά άουτ. Μοναδική καλή στιγμή στην επανάληψη για το Μαρτίνο από σουτ του Καντού από δεξιά που έπεσε και απέκρουσε ο Αλυσανδράτος, ενώ ο επίλογος γράφτηκε με ένα καλό σουτ του Καμπλιώνη που πέρασε άουτ στο 91’.
Οπούντιος Μαρτίνου (Μάκης Ζαχαρόπουλος): Καρανάσος, Κουτσούμπας, Γκριτζάπης, Σπυριδάκης, Τσέλλος, Πατσαρούχας, Μαλέρδος (64’ Δημητρέλλης), Ζαχαρόπουλος (81’ Τσάφος), Θαναηλάκης, Καντού, Ραπάι (46’ Κακάβας).
Πύδνα Κίτρους (Απόστολος Στύλος): Αλυσανδράτος, Καραγκούνης, Κόλα, Δημητρίου, Κωτσιόπουλος, Πετρουζέλης, Παυλίδης (77’ Μπικιαρόπουλος), Δήμας (87’ Γελαδάρης), Κυπαρίσσης, Σαβελίδης (72’ Πέτρο), Καμπλιώνης.

Πηγή: efthia

 1ος όμιλος – 30η αγωνιστική
Δόξα Δράμας-Απόλλων Κρύας Βρύσης
Νέστος Χρυσούπολης-Απόλλων Καλαμαριάς
Θύελλα Φιλώτας-Έβρος Σουφλίου
ΑΠΕ Λαγκαδά-Κοζάνη
Εθνικός Νέου Αγιονερίου-FC Σερρών 3-0 α.α
Καμπανιακός-Άρης
Ηρακλής Αμπελοκήπων-Εθνικός Αλεξανδρούπολης
Εορδαϊκός-Καβάλα
Ρεπό: Βυζάντιο Κοκκινοχώματος


3ος όμιλος – 23η αγωνιστική
Ηρακλής Ψαχνών-Αιολικός 0-3 α.α
Βύζας Μεγάρων-ΠΑΟ Βάρδας
Κανάρης Νενήτων-Ένωση Ερμιονίδας
Δόξα Νέας Μανωλάδας-Σπάρτη 0-1 ΤΕΛΙΚΟ (Σάββατο 9/4 – 16:00)
Παναρκαδικός-Παναργειακός 0-1 ΤΕΛΙΚΟ (Σάββατο 9/4 – 16:00)
Καλαμάτα-Χαλκίδα
ΑΟ Λεβάντε-Λουτράκι

4ος όμιλος – 26η αγωνιστική
Ηράκλειο-Αστέρας Βάρης
Ερμής Ζωνιανών-Ατρόμητος Πειραιά
Εθνικός-Κηφισιά
ΟΦΗ-Τριγλία Ραφήνας
Φωστήρας-Γλυφάδα
Επισκοπή-Ιωνικός
ΑΟΤ Αλίμου-ΠΑΟ Κρουσώνας
Ιάλυσος-Ηλυσιακός