Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στα SUPER MARKETS "ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ"»

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ - ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΘΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ SUPER MARKETS "ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ"»

Οι "ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ" καταγγέλλουμε την εργοδοσία των super markets "ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ" (πρώην Αρβανιτίδης), η οποία τα τελευταία χρόνια κρατά σε ομηρία τους συνάδελφους μας στη Βόρεια Ελλάδα, επιτείνοντας το καθεστώς ανασφάλειας για το μέλλον των καταστημάτων και των θέσεων εργασίας, ενώ οι δεδουλευμένες αποδοχές παραμένουν απλήρωτες για τους μήνες Δεκεμβρίου 2015, Ιανουαρίου 2016, Φεβρουαρίου 2016, Μαρτίου 2016, μαζί με το επίδομα αδείας του καλοκαιριού.



Πρόκειται για μια κατάσταση που δοκιμάζει τις οικονομικές και ψυχικές αντοχές των συνάδελφών μας, οι οικογένειες των οποίων στερούνται πλέον βασικών βιοποριστικών αγαθών και ειδών πρώτης ανάγκης.
Παρά το γεγονός ότι οι κινητοποιήσεις τους είναι συνεχόμενες και δυναμικές, η κατάσταση παραμένει απελπιστικά ίδια. Οι μισθοί δεν καταβάλλονται, τα καταστήματα είναι άδεια από προϊόντα, με τα όποια σχέδια για το μέλλον του προσωπικού και της επιχείρησης να παραμένουν κρυφά...
Την ίδια στιγμή η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και της "Κυβέρνησης της Αριστεράς", παραμένει απλώς θεατής στα διαδραματιζόμενα, τόσο στη συγκεκριμένη επιχείρηση, όσο και σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις του 1εκ. και πλέον απλήρωτων ή υποαμειβόμενων εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα.
Καλούμε την εργοδοσία των Super Markets "ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ" να εξοφλήσει άμεσα τις υποχρεώσεις της απέναντι στο προσωπικό, να ξεκαθαρίσει εδώ και τώρα τις προθέσεις της για το μέλλον της επιχείρησης και να επανέλθει στο δρόμο της νομιμότητας.
Απαιτούμε από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης να ενεργοποιήσει επιτέλους τους "κοιμώμενους" ελεγκτικούς μηχανισμούς, προκειμένου να επιβληθούν οι εκ του νόμου προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις και να οδηγηθούν οι υπεύθυνοι στη Δικαιοσύνη.
Τέλος, εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας στους δοκιμαζόμενους συναδέλφους και συντονίζουμε τις δικές μας ενέργειες στον κοινό αγώνα, μέχρι την τελική δικαίωση.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ


http://www.laikoyra.gr