Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Κοσμοσυρροή στο φεστιβάλ των Ελλήνων της Τασμανίας

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, σήμερα στην Τασμανία ζουν 3.000 άτομα ελληνικής καταγωγής

Το φετινό Φεστιβάλ «Εστία» της Ελληνικής Κοινότητας Τασμανίας, ήταν το πιο πολυπληθές και επιτυχημένο στην ιστορία του θεσμού, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των οργανωτών του. 
Χιλιάδες επισκέπτες συνέρρευσαν στο North Hobart, την περασμένη Κυριακή, για να δουν από κοντά τα χορευτικά συγκροτήματα, με τις εντυπωσιακές φιγούρες και τις όμορφες παραδοσιακές τους φορεσιές, να δοκιμάσουν τις γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, αλλά και να σπάσουν ακόμα και πιάτα! 
Η συν-οργανώτρια του Φεστιβάλ, Ειρήνη Καλή, είπε ότι η γιορτή της ελληνικής κουλτούρας συνδέεται πάντα με την οικογένεια. «Οι μη Έλληνες πήραν μια γεύση για το τι γίνεται στην πίσω αυλή ενός ελληνικού σπιτιού σε μια εορταστική ημέρα» είπε η κ. Καλή στο ABC. 
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, σήμερα στην Τασμανία ζουν 3.000 άτομα ελληνικής καταγωγής, αν και εκτιμάται ότι ο ελληνόφωνος πληθυσμός μπορεί να αγγίζει ακόμη και τις 5.000. Πολλοί Ελληνοαυστραλοί που ζούσαν μέχρι πρόσφατα στην καταστραμμένη οικονομικά Ελλάδα, επέστρεψαν στο νησί, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν διπλή υπηκοότητα.