Κυριακή, 20 Μαρτίου 2016

ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΠΡΕΣΒΕΙΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΑΣ

ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ  ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ


Εθιμοτυπική συνάντηση με τον νέο Πρέσβη της Ουγγαρίας στην Ελλάδα, Erik Haupt, συνοδεία του Επίτιμου Πρόξενου της Ουγγαρίας στη Θεσσαλονίκη, Δημήτρη Τακά, είχε ο Δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης,  χθες, Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016.
Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τους ισχυρούς πολιτιστικούς δεσμούς που συνδέουν τις δύο χώρες και ο Erik Haupt αναφέρθηκε στη σημαντική παρουσία της Ελληνικής Κοινότητας στην Ουγγαρία, με έμφαση στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας.
Από την πλευρά του, ο Γιάννης Μπουτάρης, εκτίμησε ότι πρέπει να ενισχυθεί η αναζήτηση τρόπων προγραμματισμού κοινών δράσεων και πολιτιστικών ανταλλαγών. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην προοπτική της αμφίπλευρης προβολής της γαστρονομικής κουλτούρας των δύο χωρών, καθώς η γαστρονομία συνδέεται στενά με την προσέλκυση τουριστών.
Στο πλαίσιο σύσφιξης και ενίσχυσης των σχέσεων, συζητήθηκε ακόμη η μελλοντική προοπτική ένταξης της Ουγγαρίας, ως προορισμού, στο πλαίσιο της Διπλωματίας των Πόλεων που ασκεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης.
Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Διεθνών Σχέσεων και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Σπύρος Πέγκας.
ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Εθιμοτυπική συνάντηση με τον νέο Πρέσβη της Σερβίας στην Ελλάδα, Dusan Spasojevic, συνοδεία του Γενικού Πρόξενου της Σερβίας στη Θεσσαλονίκη, Sinisa Pavic, είχε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Διεθνών Σχέσεων και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Σπύρος Πέγκας, χθες, Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016, στο Δημαρχείο.
Στο πλαίσιο της συζήτησης, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο μείζον πρόβλημα του προσφυγικού, στους τρόπους αντιμετώπισής του αλλά και την επιτακτική λύση του προβλήματος. Παράλληλα, επιβεβαιώθηκαν οι δυνατοί δεσμοί φιλίας που συνδέουν τους δυο λαούς.
Ο Σπύρος Πέγκας αναφέρθηκε στη Διπλωματία των Πόλεων, που προωθεί η δημοτική Αρχή με στόχο την εξωστρέφεια και την προβολή της Θεσσαλονίκης, και η οποία ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια από την πόλη του Βελιγραδίου. Παράλληλα, επισήμανε την προοπτική συνεργασίας σε θέματα τουρισμού, στο πλαίσιο σύσφιξης των σχέσεων Θεσσαλονίκης-Βελιγραδίου, καθώς υφίστανται σημαντικά περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης και ενίσχυσής τους. Τέλος, χαιρέτισε την πρωτοβουλία του Ελληνο - Σερβικού Επιμελητηρίου για τη διοργάνωση Ημερίδας με θέμα τις επενδύσεις και εξέφρασε την επιθυμία της δημοτικής αρχής για σερβικές επενδύσεις στην πόλη μας.