Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΣΤΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Σάββας Χιονίδης: «Εκσυγχρονίζουμε τις αγροτικές υποδομές. Απαντάμε στην κρίση προωθώντας έργα, που η υλοποίηση τους θα έχει απτά αποτελέσματα στην τοπική οικονομία»


Οι εργασίες βελτίωσης των αγροτικών υποδομών, που εκτελούνται στο σύνολο του αγροκτήματος του Δήμου Κατερίνης, διευκολύνουν την  πρόσβαση των κατοίκων στα κτήματά τους, ενώ γενικότερα οδηγούν στην απτή στήριξη του αγροτικού εισοδήματος και συνθέτουν ένα πλέγμα παρεμβάσεων ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας.


Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσονται και οι εργασίες βελτίωσης των υποδομών οδοποιίας τεσσάρων υφιστάμενων αγροτικών οδών, στο αγρόκτημα της Δημοτικής Κοινότητας Καλλιθέας, οι οποίες είναι σε εξέλιξη. Το έργο προϋπολογισμού 385.000,00 ευρώ με Φ.Π.Α., χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «LEADER», ενώ  το συνολικό μήκος των οδών ανέρχεται σε 4781,5 μ., με μέσο πλάτος 3μ.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης: «Εκσυγχρονίζουμε και συμπληρώνουμε αγροτικές υποδομές σε όλες τις περιοχές του Δήμου. Απαντάμε στην κρίση προωθώντας έργα, που η υλοποίηση τους, θα έχει απτά αποτελέσματα στην τοπική οικονομία.  Και όλα αυτά χωρίς να επιβαρύνουμε ούτε με  ένα ευρώ τους αγρότες, καθώς όντας έτοιμοι με μελέτες, εξασφαλίζουμε χρηματοδοτήσεις από τα προγράμματα που τρέχουν κάθε φορά».


Τις εργασίες επιβλέπει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Βαϊνάς, ο οποίος τονίζει σε δήλωσή του: «Με τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των αγροτικών υποδομών στις γεωργικές περιοχές στο σύνολο του Δήμου Κατερίνης, παρέχεται ουσιαστική στήριξη της αγροτικής παραγωγής και του εισοδήματος των αγροτών».

Έως σήμερα, οι εργασίες επικεντρώθηκαν στην κατασκευή υποβάσεως, σε όλο το μήκος των οδών. Το επόμενο στάδιο των εργασιών περιλαμβάνει την κατασκευή βάσεως, την ασφαλτόστρωση και τη διαπλάτυνση του υφιστάμενου τεχνικού κατά 2 μέτρα, ενώ το έργο αναμένεται ολοκληρωθεί σύντομα.