Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Συζητήσεις για την Ελληνο-Ρωσική συνεργασία

Σε Τουρισμό, Υπηρεσίες αλλά επιμελητηριακή τεχνογνωσία

επικεντρώθηκαν οι συζητήσεις για την Ελληνο-Ρωσική συνεργασία


Στα περίπου 3,5 εκ ρώσων τουριστών, που κατευθύνονταν ετησίως στην Τουρκία αλλά πλέον αναζητούν άλλους προορισμούς θα πρέπει να επικεντρωθούν όλες οι ελληνικές προσπάθειες. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, μετά την ολοκλήρωση επίσκεψης αντιπροσωπείας του στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Μόσχας.

Στόχος της επίσκεψης ήταν να αναζητηθούν επιχειρηματικές δυνατότητες για την ανάπτυξη συνεργασιών ανάμεσα σε επιχειρήσεις των δύο χωρών.

Συμφωνήθηκε η ανταλλαγή τεχνογνωσίας ανάμεσα στα δύο Επιμελητήρια, η συμμετοχή ρωσικών επιχειρήσεων σε ελληνικές εκθέσεις, καθώς και τεχνικά θέματα ίδρυσης κοινών επιχειρήσεων.

Την αποστολή του ΕΕΘ σε όλες τις συναντήσεις συνόδευε ο επικεφαλής Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας της Μόσχας Ηλίας Θανασάς και το στέλεχος της ίδιας υπηρεσίας Κατερίνα Γκίκιζα. Η κύρια συνάντηση με τον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Μόσχας κ. Σουρέν Βαρνταγιάν. 


Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της αποστολής, Β’ Αντιπρόεδρος του ΕΕΘ Κλεόβουλος Θεοτόκης, «η συγκεκριμένη αποστολή είχε πολύ μεγάλη επιτυχία και αυτό οφείλεται στην πολύ καλή προετοιμασία της με τη βοήθεια της πρεσβεία μας. Υπηρεσίες και Τουρισμός είναι τομείς στους οποίους μπορεί να αναπτυχθεί ακόμη μεγαλύτερη ελληνορωσική συνεργασία. Το ενδιαφέρον μας θα πρέπει να επικεντρωθεί στην προέλκυση ρώσων τουριστών, καθώς λόγω των πρόσφατων εξελίξεων ένα μεγάλο μέρος των 3,.5 εκ τουριστών που κατευθυνόταν ετησίως προς την Τουρκία, πλέον αναζητά νέους προορισμούς. Δυστυχώς προσπάθειες σαν τη δική μας θα ήταν ακόμη πιο αποτελεσματικές εάν προωθούνταν κάτω από την ομπρέλα μίας καλύτερα οργανωμένης και συντονισμένης ελληνικής  πρωτοβουλίας. Για το λόγο αυτό θα συζητήσουμε με τον Πρόεδρος μας Μιχάλη Ζορπίδη το θέμα αναλυτικά και θα προσπαθήσουμε να ενεργοποιήσουμε προς την κατεύθυνση αυτή τον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής Θεσσαλονίκης», τόνισε ο κ. Θεοτόκης.