Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

ΠΑΣΟΚ ΠΙΕΡΙΑΣ "Το «καλό» και το «κακό»" - ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΑΡΘΡΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Σ. ΚΑΣΤΟΡΗ

Το «καλό» και το «κακό»
Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας κος Στέργιος Καστόρης εξέδωσε κείμενο μίσους με τίτλο «Είναι ν’ απορείς;». Ο σκοπός του εντάσσεται στον ευρύτερο σκοπό του ΣΥΡΙΖΑ που είναι
ο μισός πληθυσμός να βρίσκεται σκληρά και άκαμπτα απέναντι στον άλλο μισό, ώστε το ένα μισό να είναι με αυτούς και να στηρίζει ΣΥΡΙΖΑ. 
«Αγριεύουν», «διαπλοκή», «διαφθορά», «σκελετοί», «μεγαλομπαταχτσήδες», «ζεστό χρήμα», «κανιβαλισμοί», «βρώμικοι», «λυσσαλέα» και πολλά άλλα τέτοια επίθετα αποτελούν το λεξιλόγιο της αντιπαλότητας και του διχασμού της ελληνικής κοινωνίας.
Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι δίνει μάχη, προσπαθεί μέσα από αυτό να περάσει στον κόσμο ότι παλεύει να εξοντώσει κάτι «κακό» και, άρα, να αφήσει να εννοηθεί ότι αυτός είναι το «καλό».
Και δίνει, λέει, μάχες κατά της διαπλοκής όταν ο αρχηγός του μετράει ήδη τέσσερις κρυφές συναντήσεις με αυτόν που πολεμάει ως κύριο φορέα της διαπλοκής. 
Για όποιον δεν το κατάλαβε, επαναλαμβάνω: Όταν ο εν λόγω Βουλευτής επί πέντε χρόνια αντιπολιτευόμενος μιλούσε για μάχες κατά της διαπλοκής, ο αρχηγός του συναντούσε κρυφά αυτόν που ο ίδιος θεωρούσε τον κυριότερο φορέα της διαπλοκής στην Χώρα.
Όταν τρώγονται δύο μεριές το ένα σενάριο είναι βέβαια η μία μεριά να αποτελεί το «καλό» και η άλλη το «κακό» και, έτσι, να έχουμε μία από τις κλασσικές και αιώνιες μάχες του καλού και του κακού. Υπάρχει όμως και το άλλο σενάριο - και αυτό πρέπει να το σταθμίσουν οι πολίτες - που είναι και η μία αλλά και η άλλη μεριά, αμφότερες να αποτελούν το «κακό»! 
Μόνη περίπτωση δύο μεριές να μην τρώγονται ποτέ μεταξύ τους είναι και οι δύο να αποτελούν το «καλό»!!

Για την Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Πιερίας
Ο Γραμματέας, 
Χρήστος Τζιουβάρας