Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας η εκδήλωση 'Δωρεά οργάνων – Μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς – Τράπεζα οφθαλμών'

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Αντιπεριφέρειας Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης και του Δήμου Θεσσαλονίκης τελεί η
εκδήλωση «Δωρεά οργάνων – Μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς – Τράπεζα οφθαλμών».
Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Α’ Οφθαλμολογική Κλινική του ΑΠΘ, την Ελληνική Τράπεζα Οφθαλμών και το παράρτημα Β. Ελλάδας του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016, στις 18.00’, στην αίθουσα «Μ. Αναγνωστάκης» του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.
Σκοπός της εκδήλωσης είναι η διάδοση της ιδέας «δωρεάς οργάνων» ώστε να ευαισθητοποιηθεί το κοινό της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ως προς την εξεύρεση μοσχευμάτων οφθαλμών. Το μήνυμα της εκδήλωσης είναι: «Χαρίστε το φως στους συνανθρώπους σας – Γίνετε δωρητές κερατοειδούς του οφθαλμού».
Εισηγητές είναι οι κ.κ. Π. Οικονομίδης (καθηγητής οφθαλμολογίας, διευθυντής Α’ Οφθαλμολογικής Κλινικής ΑΧΕΠΑ), Ν. Ζιάκας (καθηγητής οφθαλμολογίας, διευθυντής Τράπεζας Οφθαλμών και Μεταμοσχεύσεων) και Δ. Ζαχαρούδη (συντονίστρια μεταμοσχεύσεων).