Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ ΤΟΥ...

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ ΤΟΥ...
(Ο κυνισμός και η παραπλάνηση της άρχουσας τάξης με τη φωνή του Στουρνάρα)

Είτε ακούς το Στουρνάρα, διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, είτε την άρχουσα τάξη είναι ένα και το αυτό. Διαβάστε αυτά που λέει:
«Υπερπροστατεύουμε την τρίτη ηλικία σε βάρος των νεώτερων γενεών που έχουν ελάχιστες παροχές σε επιδόματα ανεργίας κλπ.», «μεγάλη δαπάνη συντάξεων σημαίνει μικρότερες δυνατότητες για παροχές προς τους ανέργους και για την επιμόρφωσή τους».  «Κανείς δεν θέλει να μειωθούν (οι συντάξεις) αλλά από την άλλη πρέπει να επιλέξουμε το μέγεθος εκείνο που θα έχει το μικρότερο κόστος για το σύνολο της κοινωνίας».
Διά στόματος Στουρνάρα μιλούν οι κεφαλαιοκράτες.
Θαυμάστε τις κουτοπονηριές τους. 
Υπερπροστατεύουμε την τρίτη ηλικία, λένε με το στόμα του Στουρνάρα, και αυτο το κανουμε στερώντας χρήματα από τη νέα γενια. Γίνεται αδικία στη μοιρασιά ανάμεσα στους φτωχούς , λένε. 
Τα θησαυροφυλάκιά τους, των πλουσίων δηλαδή,  δεν πρέπει να πειραχτούν!!!
Γιατί δεν λένε την αλήθεια, οτι τα μεγάλα κέρδη και μεγάλες περιουσίες της πλουτοκρατίας σημαινουν λιγότερες παροχές για τους φτωχούς ;
 
Κόστος, λοιπόν, γι αυτούς οι συντάξεις αλλα δεν είναι κόστος για την κοινωνία η συσσώρευση 70 δις ευρώ σε 500 μόνο οικογένειες.

«Θεωρώ αυτονόητο ότι τα προαπαιτούμενα είναι μέρος της συμφωνίας» και ότι  «δεν νοείται ψήφιση της συμφωνίας δίχως την ψήφιση των προαπαιτούμενων» λένε μέσω του Στουρνάρα. Εδώ ζητούν στήριξη της κυβέρνησης απο τα άλλα αστικά κόμματα ώστε  , αφου ψήφισαν το 30 μνημόνιο, να στηρίξουν και τα νομοσχέδια που επιτάσσει αυτό.
Ζητούν  "περιβάλλον πολιτικής σταθερότητας' απαραίτητη προυπόθεση για ανακάμψει η καπιταλιστική κερδοφορία.
Ζητούν επίσης  « κοινωνική συναίνεση και πολιτική σταθερότητα» , δηλαδη "τα κεφάλια μέσα". 
ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ...ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
Βρήκαν και μια τρίτη αιτία που ο καπιταλισμός δεν πάει καλά ,"τις επιπτώσεις του προσφυγικού στην ελληνική οικονομία. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έχουν γίνει στην ΤτΕ το κόστος για την χώρα μας, ως χώρας «τράνζιτ», μπορεί να ανέλθει το 2016 σε 600 εκ. για 2016 . 
Ας σημειωθει πως 600 δις ευρώ ειναι τα φανερά μόνο κεφάλαια ελλήνων πλουτοκράτων σε ευρωπαϊκές τράπεζες, γιά να καταλάβει κανείς το μέγεθος της παραπλάνησης. 
Δεν μας λένε επίσης πόσα κέρδισε η ελληνική άρχουσα τάξη απο τις ευκαιρίες κερδοσκοπίας  που δημιούργησαν γι΄αυτήν οι στρατιωτικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, μαζί και του ελληνικο κράτους, στις χώρες απο όπου προέρχονται οι πρόσφυγες. Δηλαδη απο τη μια μεριά τους βομβαρδίζουμε για να βγάλουμε λεφτά σε βάρος τους και από την άλλη τους θεωρούμε υπεύθυνους για την κακή κατάσταση της οικονομίας απο τα ψίχουλα ξοδεύουμε γι αυτούς. Κόστος τα 600 εκατ. για μας , ομως "ευκαιρια" πάλι για μας η καταστροφή δισεκατομμυρίων που τους προκαλέσαμε.
Ο κυνισμος της αρχουσας ταξης δεν εχει όρια. Αυτο που τους απασχολει ειναι "το ενδεχόμενο επιβολής περιορισμών σε κινήσεις ανθρώπων και εμπορευμάτων(που) θα έχει πολύ σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομία» και οχι η απίστευτη "Οδύσσεια" των προσφύγων . 
Και καταλήγουν οι κεφαλαιοκράτες, δια στόματος Στουρνάρα: 
«η ελληνική οικονομία είναι δυνατόν να επιστρέψει σε αναπτυξιακή τροχιά», ζητούν «συνέχιση της δημοσιονομικής προσαρμογής», «πιο φιλόδοξους στόχους ιδιωτικοποιήσεων»(δηλαδη μεγαλύτερο ξεπούλημα) , «αποτελεσματική διαχείριση των κόκκινων δανείων»( να αρχίσουν οι κατασχέσεις σπιτιών), «αξιολόγηση των δομών του δημοσίου»( τρομοκρατική αξιολόγηση των υπαλλήλων), «μείωση των δαπανών και όχι αύξηση των φόρων και των εισφορών»( λιγότερα για την υγεία και την παιδεία του λαού και λιγότερους φόρους για το κεφάλαιο), «ταχεία εφαρμογή μεταρρυθμίσεων σε δημόσιο τομέα»(να σφίξουν τα λουριά), «ενθάρρυνση επιχειρηματικών επενδύσεων» (κι άλλο ζεστό χρήμα για τους βιομήχανους και τους τραπεζίτες) , «αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας»(εκμετάλλευσή της απο τα συμφέροντα) και «δράσεις για μείωση της ανεργίας» ( επιδοτήσεις στη μεγαλοεργοδοσία και μισθους πείνας στους ανέργους).
Τέλος χαιρετησαν « την στροφή που έκανε η κυβέρνηση (με την συμφωνία) και τον τρόπο που διαπραγματεύεται μέχρι σήμερα».
Είναι το κερασάκι στην τούρτα...
Νίκος Σαλπιστής , μέλος της ΤΕ Πιερίας του ΚΚΕ