Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

ΠΑΣΥ - ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΓΡΟΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΔΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το πρωί στην ΔΟΥ Κατερίνης από αγρότες της περιοχής που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της γραμματείας
Πιερίας της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ). Στο πλευρό των αγροτών συστρατεύτηκαν εργατικά σωματεία και λαϊκά κινήματα της περιοχής.
Οι αγρότες κινητοποιούνται ενάντια στα αντιαγροτικά μέτρα και την φοροληστεία που πραγματοποιείτε σε βάρος της μικρομεσαίας αγροτιάς από την κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση οι οποίοι θέλουν την αγροτική παραγωγή και την γη στα χέρια λίγων μεγαλοεπιχειρηματιών. Με όπλα το 3ο μνημόνιο που από κοινού ψήφισαν με ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙ, ΠΑΣΟΚ και με τη νέα ΚΑΠ επιβάλλουν:

  • Φορολόγηση από το πρώτο ευρώ του αγροτικού εισοδήματος με συντελεστή 26% και προκαταβολή 100% του φόρου της επόμενης χρονιάς.
  • Μείωση των επιδοτήσεων μέχρι 60% ως το 2019 και νέες περικοπές στην αγροτική παραγωγή.
  • Αύξηση στο 23% του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.
  • Κατάργηση της επιστροφής φόρου για το αγροτικό πετρέλαιο και αύξηση στην τιμή του αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος.
  • ΕΝΦΙΑ για σπίτια, αποθήκες, στάβλους και χωράφια.
  • Τριπλασιασμό των εισφορών στον ΟΓΑ και κατάργηση του πενιχρού εισοδήματος στους υπερήλικες που δεν είχαν πληρώσει εισφορές.
  • Πρόσθετη φορολογία για προϊόντα όπως κρασί και τσίπουρο.

Οι αγρότες μοίρασαν ανακοινώσεις ενημερώνοντας τους διερχόμενους για τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις τους και στην συνέχεια αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον προϊστάμενο της ΔΟΥ και του έδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Αν δεν τους σταματήσουμε, θα μας γονατίσουν !

Για τους μικρομεσαίους αγρότες μόνη ρεαλιστική διέξοδος παραμένει ο οργανωμένος αγώνας μας που θα αμφισβητεί αυτόν το δρόμο ανάπτυξης και θα στοχεύει στην ανάπτυξη για τη λαϊκή ευημερία και όχι για τα καπιταλιστικά κέρδη.

Όλοι στον Αγώνα !  Αντίσταση !  Αντεπίθεση !  Προοπτική !