Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

ΤΟ Π.Α.ΜΕ. ΣΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΠΛΟΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

 Κλιμάκιο του Π.Α.ΜΕ.  Πιερίας  επισκέφτηκε  τους αγρότες στα μπλόκα της Κατερίνης μοιράζοντας την ανακοίνωση αλληλεγγύης στο αγώνα  των αγροτών. Το κλιμάκιο του ΠΑΜΕ
περιόδευσε ανάμεσα στα μπλόκα  των αγροτών συζητώντας με πολλούς αγρότες για την  κατάσταση που διαμορφώνεται σήμερα  ως αποτέλεσμα των πολιτικών που εφάρμοσαν όλα τα προηγούμενα  χρόνια οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου, και η σημερινή  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Επίσης συζητήθηκαν τα νέα μέτρα που θέλει να πάρει η κυβέρνηση, τα οποία θα είναι η ταφόπλακα για τους  φτωχούς και μεσαίους αγρότες, αφού θα τους οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό και τη χρεοκοπία.  
Η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ  συναντήθηκε με το συντονιστικό των αγροτών σε ένα κλίμα αλληλοκατανόησης και συζήτησε  μαζί της, για τα  προβλήματα και  τα αιτήματα των αγροτών. Στο σύντομο χαιρετισμό του ο επικεφαλής του ΠΑΜΕ, αναφέρθηκε στις διαχρονικές αιτίες για τις ευθύνες των  κυβερνήσεων και της Ε.Ε.  που στόχο έχουν  το ξεκλήρισμα  της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς.


Καυτηρίασαν  την υποκρισία  των  αστικών  κομμάτων για τα κροκοδείλια δάκρυα  που ρίχνουν,  τη στιγμή  που ψήφισαν όλοι τους  το 3ο μνημόνιο. Ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ αναφέρθηκε  στα μέτρα  λαιμητόμο που εκπορεύονται από την εφαρμογή   της ΚΑΠ,  που ο στόχο έχει να  ξεκληρίσει τη φτωχή και μεσαία  αγροτιά, συγκεντρώνοντας  τη  γη και την αγροτική παραγωγή στα  χέρια των επιχειρηματικών ομίλων.
Από αυτήν  την πολιτική, τόνισε ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ, οι μόνοι που επωφελούνται  είναι οι μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις, εμπορικές, παραγωγικές, που παίρνουν τζάμπα τα αγροτικά  προϊόντα μεγαλώνοντας τα κέρδη τους, ενώ αυτός που θα την πληρώνει μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα είναι ο λαός.
Τέλος εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ μίλησε για την  ανάγκη ενός  ισχυρού μετώπου   ανάμεσα στους εργάτες και  τους αγρότες,  ενάντια στην Ε.Ε. και τους μονοπωλιακούς ομίλους, που στόχο  θα έχει η εξουσία  και τα κλειδιά της οικονομίας να περάσουν στο λαό!

 Γραφείο τύπου Π.Α.ΜΕ. Πιερίας