Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

"ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΌΣ ΣΤΑΘΜΌΣ ΑΙΓΙΝΊΟΥ : ΤΥΧΕΡΟΊ ΟΙ ΕΠΙΒΆΤΕΣ..."Γράφει η Ιζαμπέλ Δέδε

Από 2 διαφορετικές απόψεις είναι τυχεροί οι επιβάτες του Σιδηροδρομικού Σταθμού Αιγινίου...
Πρώτον, τους ευνόησε μέχρι τώρα ο καιρός … Δεν άρχισαν ακόμα τα κρύα του χειμώνα και η κατάσταση αντέχεται όταν περιμένουν οι περίπου 25-30 επιβάτες το προαστιακό 7.00 το πρωί.
Δεύτερον, ο Δήμος Πύδνας-Κολινδρού, θέλοντας να φροντίσει με τον τρόπο του τους δημότες του, σκέφτηκε να τοποθετήσει μια κατασκευή στην αποβάθρα για να προστατευτούν οι επιβάτες από τους παγωμένους ανέμους που θερίζουν τον Σταθμό.
Το σκεπτικό πολύ καλό, η κίνηση πολύ καλή…..
Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, εγκρίθηκε από τον ΟΣΕ, βρέθηκε ο τοπικός επαγγελματίας για να φτιάξει την κατασκευή, την ετοίμασε, την πληρώθηκε και…..
Δεν βρήκε ακόμη τον χρόνο να την τοποθετήσει διότι έχει πολύ δουλειά !!!! (Μπράβο του… Επαγγελματίας με τόσο φορτίο δουλειάς στην περιοχή μας ?? Σπάνιο φαινόμενο)
Το πιο ζουμερό όμως το κράτησα για το τέλος…
Όλη αυτή η προσπάθεια, όλη αυτή η αγωνία για μια κατασκευή που θα τοποθετηθεί (σύμφωνα με τα αρχικά σχέδια) ακριβώς εκεί που βρίσκονται οι 4 σιδερένιες (μπρρρ) καρέκλες !!!
Έχω από τότε που το άκουσα 2 εικόνες στο μυαλό μου και μια μικρή ταινία μικρού μήκους : Φαντάζομαι τους 25-30 επιβάτες ( όλων των ηλικιών ) να τρέχουν για να προλάβουν να πιάσουν τις 4 καρέκλες προστατευμένες με την κατασκευή αυτήν … Φοβερός αγώνας, ειδικά όταν είναι σβησμένα τα φώτα !!!
Μετά βλέπω τους 4 τυχερούς να κάθονται άνετα προστατευμένα χάρη της κατασκευής και τους άλλους 20-26 επιβάτες να στέκονται από έξω και να τους κοιτάζουν άγρια και με ζήλια παρασκευάζοντας στο μυαλό τους σχέδια για να καταφέρουν την επόμενη μέρα να κάθονται αυτοί στις καρέκλες…
Τέλος τους φαντάζομαι όλους κάτω από την προστατευτική κατασκευή: 4 καθισμένους και 20-26 όρθιους, στριμωγμένους σαν σαρδέλες σε μια κονσέρβα ,να περιμένουν το τραίνο κάνοντας body therapy ή μάλλονbody- θέρμανση !!!
Ευχαριστώ τον ΟΣΕ, τον Δήμο Πύδνας- Κολινδρού και τον τοπικό επαγγελματία επειδή με όλη αυτήν την ιστορία κατάφεραν να φέρουν ένα χαμόγελο στα χείλη μου (έστω και αν είναι για λίγα δευτερόλεπτα)
Δέδε Ιζαμπέλ
Οι 4 θέσεις με τις 4 σιδερένιες καρέκλες που είναι να καλυφτούν με την προστατευτική κατασκευή σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο
Οι 4 θέσεις με τις 4 σιδερένιες καρέκλες που είναι να καλυφτούν με την προστατευτική κατασκευή σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο
DSC01821





https://isabellededes.wordpress.com