Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Το κακό είναι ότι δεν μπορούν να επιστρέψουν στο mail Χαρδούβελη!

02/11/2015
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ και προφανώς ούτε σ’ αυτούς που τον ψήφισαν και τον ξαναψήφισαν (ή ψήφισαν άλλα κόμματα διαμαρτυρίας και βίας) άρεσε το mail Χαρδούβελη. 
Δεν ήθελαν ούτε να το ακούσουν, ορκίζονταν ότι δεν θα το τηρήσουν, προειδοποιούσαν πως αν δεν τους ψηφίσει ο κόσμος και δεν τους φέρει στην εξουσία, τότε… το mail Χαδούβελη θα εφαρμοστεί! 
Τώρα που έχουμε λάβει το mail Χαρδούβελη επί… 14, λένε πως ούτε το mail Χαρδούβελη είχε δεχθεί η τρόικα, οπότε… δεν υπήρχε σωτηρία! 
Πέραν του γεγονότος ότι ακόμη και έτσι να είναι το mail Χαρδούβελη το πολύ πολύ και βαριά βαριά θα μεταφραζόταν επί δύο ή επί τρία, η αλήθεια είναι ότι κέρδισαν με τα ψέματά τους περί τερματισμού της λιτότητας. 
Και το πρόβλημα είναι πως όλοι τώρα πρέπει να υποστούν τις συνέπειες της ευπιστίας και της εκδικητικότητας ενός τμήματος του εκλογικού σώματος.

Δεν υπάρχει περίπτωση τα μέτρα να τα υποστούν μόνο αυτοί που τους ψήφισαν – αν και θα ήταν μια καλή λύση… 
Παραζαλισμένοι από τις συνέπειες της εξουσιομανίας και των λαθών τους δεν ξέρουν πια τι λένε και τι κάνουν.
Αυτοί πρότειναν το 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, αυτοί ψάχνουν ισοδύναμα και δεν βρίσκουν και αυτοί καταφεύγουν σε ανοησίες για «πενταροδεκάρες» και «εύπορο πρωθυπουργό».
Αυτοί έλεγαν πως δεν θα μειώσουν συντάξεις και τώρα λένε ότι για να μην τις μειώσουν πρέπει να αυξήσουν τις εργοδοτικές εισφορές.
Αρκεί, βέβαια, να βρουν εργοδότες που θα πληρώνουν και κυρίως εργοδότες που θα προσλαμβάνουν εργαζομένους για να πληρώνουν τις εργοδοτικές εισφορές τους.
Ο επιχειρηματικός κλάδος έχει καταρρεύσει.
Και επομένως, πού θα του βρει τους εργοδότες του ο κ. Κατρούγκαλος;
Και ποιοι είναι εκείνοι που δραστηριοποιούνται στην ιδιωτική εκπαίδευση οι οποίοι και θα εισπράττουν-πληρώνουν αυξημένο ΦΠΑ και θα προσλαμβάνουν εκπαιδευτικούς στους οποίους θα καταβάλλουν αυξημένες εργοδοτικές εισφορές;
Προφανώς, δεν θα βρουν κανέναν.
Και το χειρότερο: Δεν μπορούν πια να επιστρέψουν ούτε στο mail Χαρδούβελη, που φαντάζομαι ότι τώρα το κοιτάνε ως… ξερολούκουμο!