Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Όταν οι αναμνήσεις παίζουν στο θέατρο της ζωής, στα καλλιτεχνικά σοκάκια του Κολινδρού

"Όταν οι αναμνήσεις παίζουν στο θέατρο της ζωής..."
Μια ξεχωριστή συνάντηση Κολινδρινού ενδιαφέροντος, έλαβε χώρα χθες βράδυ στη Θεσσαλονίκη.
Η θεατρική ομάδα "Η οδός Αισχύλου" που απαρτιζόταν και δημιουργήθηκε κατά κύριο λόγο από Κολινδρινούς, βρέθηκε μετά από 27 χρόνια αναπολώντας τα παλιά....




 Φόρος τιμή;ς αποδόθηκε στο μεγάλο απόντα, σκηνοθέτη της ομάδος Λάζαρο Ανδρέου, που έφυγε από κοντά μας το 2005. Επρόκειτο για όσους δεν τον γνωρίζουν για έναν μεγάλο ηθοποιό, στιχουργό και ποιητή.


Είχε βραβευθεί δύο φορές με το Α βραβείο ανδρικού ρόλου στο φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ενώ είχε γράψει στίχους για πλήθος τραγουδιών του Κουγιουμτζή, του Νίκου Παπάζογλου όπως για παράδειγμα "Εγώ δεν είμαι ποιητής είμαι στιχάκι", " Ο μοναχός ο άνθρωπος' κ.α.


 Αυτός λοιπόν ο άνθρωπος είχε σκύψει με μεράκι και αγάπη πάνω από μια παρέα εικοσάχρονων παιδιών και για πέντε μήνες κάθε βράδυ σ' ένα δυαράκι στην οδό Αισχύλου στη Θεσσαλονίκη,
όπου κατοικούσαν δύο από τους ηθοποιούς της ομάδος, ο Αλέξανδρος Στούμπας και ο Βασίλης Πιπιλίκας του Θωμά, δημιούργησε από το τίποτα μία εκπληκτική παράσταση.


Το "ΠΑΝΗΓΥΡΙ" του Κεχαΐδη ανέβηκε στον Κολινδρό στην τότε ντίσκο "ZODIAC" τον Μάη του '88.
Είχε προκαλέσει τεράστια αίσθηση και μάλιστα σε ανθρώπους που δεν είχαν ξαναδεί θέατρο.


Αυτά λοιπόν τα παιδιά, σημερινοί πενηντάρηδες χθες το βράδυ συγκινήθηκαν, τραγούδησαν, χόρεψαν και τίμησαν τη νιότη τους μέσα από τις γλυκότερες αναμνήσεις της ζωής τους.


Πρόκειται για τους:
Στούμπα Αλέξανδρο
Πιπιλίκα Βασίλη
\Μπιτσιάνη Πόπη
Κουκουμάπα Δημήτρη
Γιάννου Γιώργο
Μπιτσιάνη Αντιγόνη 

από τον Κολινδρό, όπως και για τους

Φωτιάδη Σάββα
Γαϊτάνη Μαρία
Γκζούπα Σμαρώ
Καλύβα Κατερίνα
Παναγιωτίδη Νίκο 
από άλλα μέρη....
Πάντα τέτοια!


Χαρακτηριστικό δε είναι, ότι από την παράσταση αυτή προέκυψε το ειδύλλιο και ο μετέπειτα γάμος της Πόπης Μπιτσιάνη και του Βασίλη Πιπιλίκα !!!