Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΚΡΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ

 Την Κυριακή 15 Νοεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Γεώργιος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά Αιτωλού Κατερίνης.


Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε πανηγυρική εκδήλωση με την ευκαιρία αποκαλυπτηρίων μνημείου των Κρητών πεσόντων στους αγώνες για την απελευθέρωση της Μακεδονίας.

Το μνημείο κατασκευάστηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Κρητών Πιερίας «Οι Σταυραετοί» και τοποθετήθηκε στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Κοσμά, στον οποίο τιμάται η μνήμη των Αγίων Κρητών Νεομαρτύρων Αγγελή, Μανουήλ, Γεωργίου και Νικολάου.


Στη Θ. Λειτουργία και στην τελετή παρέστησαν η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, ο Διοικητής της 24ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας Λιτοχώρου Ταξίαρχος Ιωάννης Τσώνος, ο Λιμενάρχης Παραλίας Δημήτριος Χριστοδούλου και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών.


Παρόντες ήταν και εκπρόσωποι πολλών Πολιτιστικών Συλλόγων και Σωματείων. Αίσθηση δε προκάλεσε η παρουσία εκπροσώπων της Πανελληνίων Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων και άλλων Κρητικών Σωματείων από διάφορες πόλεις.


Η εκδήλωση αποτέλεσε την απότιμη φόρου τιμής στους Κρήτες ήρωες, που αγωνίσθηκαν για την απελευθέρωση της Μακεδονίας όσο στους νικηφόρους Βαλκανικούς Πολέμους όσο και στον Μακεδονικό Αγώνα.