Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

ΚΟΛΙΝΔΡΟΣ: Παρακολουθείστε όλη την εκδήλωση με την ομιλία του κ. Αντώνη Μπιτσιάνη

Μια ξεχωριστή εκδήλωση έλαβε χώρα την Κυριακή 8-11-2015 στον Κολινδρό στη φιλόξενη και με πολλές ιστορικές αναμνήσεις αίθουσα του 1ου Δημοτικού, που
διοργανώνει τους τελευταίους 10 μήνες η Ομάδα Επιστημόνων Κολινδρού σε συνεργασία με τον Δήμο Πύδνας - Κολινδρού.

Θέμα της ήταν: Η συγκρότηση της εθνικής μας ταυτότητας και παράδοσης. Μια πρόταση για την αξιοποίηση της παραδοσιακής κληρονομιάς του Κολινδρού.
Ο ομιλητής  κ. Αντώνης Μπιτσιάνης,  φιλόλογος, συγγραφέας πρώην ειδικός επιστήμονας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημ. Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης και επιμορφωτής του Περιφ. Επιμορφωτικού Κέντρου  Θεσσαλονίκης, ανέλυσεμε γλαφυρό και άμεσο τρόπο στην αρχή τα θεμελιώδη συστατικά της εθνικής ταυτότητας (θρησκεία, γλώσσα, παραδόσεις…) που κράτησαν ακέραιο και ζωντανό τον ελληνισμό και εξασφάλισαν την εθνική ομοψυχία και διάρκεια και τόνισε ότι οι νεοέλληνες εμφανίζονται ως ιστορικά μοναδικοί, γιατί κουβαλούν το όνομα της «αιώνιας Ελλάδας», που καλλιεργείται πρώτα στο φαντασιακό των ξένων, οι οποίοι αναζητούν τις δικές τους ιστορικές ρίζες και καταβολές, δηλαδή το δικό τους μύθο καταγωγής.

Αντώνης Π. Μπιτσιάνης-Η συγκρότηση της Εθνικής μας Ταυτότητας (1ο μέρος) 


Αντώνης Π. Μπιτσιάνης-Η συγκρότηση της Εθνικής μας Ταυτότητας (2ο μέρος) 



Αντώνης Π. Μπιτσιάνης-Η συγκρότηση της Εθνικής μας Ταυτότητας (3ο μέρος) 



Άλλη μια εκδήλωση της Ομάδας Επιστημόνων Κολινδρού, της οποίας συντονιστής ήταν ο κ. Βασίλης Τραούδας, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους παρευρισκόμενους.

Η επόμενη εκδήλωση έχει προγραμματισθεί να πραγματοποιηθεί για την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015, στον ίδιο χώρο, με ομιλητή τον κ. Βασίλη ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ,  πρώην καθηγητή ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρωταθλητή  Ελλάδος στο άλμα εις ύψος, Ομοσπονδιακό προπονητή του ΣΕΓΑΣ, και θέμα «Επιστροφή στις ρίζες. Μια ιστορική, βιολογική και φιλοσοφική προσέγγιση στον Αθλητισμό"