Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΠΥΔΝΑΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ: Απάντηση στο δημοσίευμα του Αντώνη Νταγλίουδη για τον κόμβο Αιγινίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΠΥΔΝΑΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΝΤΑΓΛΙΟΥΔΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΑΙΓΙΝΙΟΥ(διαβάστε εδώ)

Σε δημοσίευμά του με τον «παραμυθητικό» τίτλο «Κάποτε υπήρχε ένας
κόμβος Αιγινίου» ο Αντώνης Νταγλιούδης καταφέρεται, εκτός των άλλων, και εναντίον της Δημοτικής Αρχής για αδράνεια στο πρόβλημα του κόμβου Αιγινίου. Συγκεκριμένα μας κατηγορεί, γιατί τάχα δεν έχουμε προβεί σε καμιά κίνηση και διαμαρτυρία ούτε έχουμε αποστείλει έστω κάποια επιστολή στους αρμοδίους, προκειμένου να ασκήσουμε πιέσεις για την ολοκλήρωση των εργασιών και την απόδοση του έργου στους κατοίκους της Βόρειας Πιερίας.
   Επειδή οφείλουμε να αποκαταστήσουμε την αλήθεια των πραγμάτων, ώστε να μη δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις, τονίζουμε τα εξής:

α) Ο Δήμαρχος από την αρχή της θητείας του συγκάλεσε σύσκεψη με τους βουλευτές του Νομού μας και διάφορους φορείς για να εξεταστεί συνολικά το πρόβλημα της έγκαιρης κατασκευής του κόμβου αλλά και οι μορφές προώθησης και διεκδίκησης του αιτήματος για κατάργηση των διοδίων Αιγινίου. Στη σύσκεψη τονίστηκαν με εμφατικό τρόπο οι πολλαπλές δραματικές επιπτώσεις (οικονομικές, κοινωνικές, αναπτυξιακές, απώλειες σε ανθρώπινες ζωές) για την περιοχή μας εξαιτίας της κατάργησης του κόμβου και της πρόσθετης επιβάρυνσης από τη λειτουργία των διοδίων Αιγινίου.

   β) Στις 15 Μαρτίου 2015 ο Δήμαρχος έστειλε επιστολή στον ίδιο τον Πρωθυπουργό, στην οποία  με δραματικούς τόνους εξηγούσε τα γενικότερα προβλήματα και με σαφή τεκμηρίωση ζητούσε την άμεση παρέμβασή του.

γ) Τέλος σε επανειλημμένες επισκέψεις του στο υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών ο Δήμαρχος κ. Λαγδάρης έθεσε το θέμα της… διαιώνισης των εργασιών του κόμβου και ζήτησε την επιτάχυνση του έργου, για να μετριαστούν κατά το δυνατόν οι παρενέργειες από την ύπαρξη των διοδίων Αιγινίου. Ωστόσο οι αρμόδιες υπηρεσίες τού απάντησαν πως υπάρχει γενικότερο πρόβλημα υποχρηματοδότησης, γι’ αυτό και λιμνάζουν όλα τα έργα από τον Μαλιακό ως το Κλειδί.

δ) Όσον αφορά τον κόμβο Μακρυγιάλου, ο Δήμαρχος με έγγραφο, που εστάλη 17-9-2015 προς την «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» ζητούσε στοιχεία για την επαναλειτουργία του κόμβου και η ίδια η  εταιρεία, συγκάλεσε σύσκεψη των κατοίκων, όπου και ανέλυσε το ιδιαίτερο πρόβλημα με τις κατολισθήσεις και τον προγραμματισμό της για την αποκατάσταση της λειτουργίας του κόμβου Μακρυγιάλου.  

   ε) Είναι φανερό από την παραπάνω περιγραφή πως η Δημοτική Αρχή έκανε ό,τι επιβαλλόταν για το εν λόγω θέμα και εξάντλησε κάθε περιθώριο άσκησης πιέσεων προς τους αρμόδιους φορείς για την επίλυση του προβλήματος. Είναι προφανές επίσης πως εναπόκειται στην πολιτεία να εξασφαλίσει τους απαιτούμενους πόρους για την κατασκευή του κόμβου Αιγινίου, ώστε να σταματήσει η απερίγραπτη ταλαιπωρία και οικονομική επιβάρυνση των συνδημοτών μας.

   Όλα αυτά φαίνεται να τα αγνοεί – ηθελημένα ή αθέλητα- ο κ. Νταγλιούδης, ο οποίος από κεκτημένη ταχύτητα και εθισμό « ήθος έθος εστί πολυχρόνιον, κατά τον Πλούταρχο» ασκεί μονότονα και στείρα την αντιπολιτευτική του τακτική εναντίον της Δημοτικής Αρχής, αντί να τα βάλει κατά των κυβερνώντων που έχουν την ουσιώδη ευθύνη και αρμοδιότητα για τα προβλήματα που αναφέρει στο δημοσίευμά του. Όμως εκεί φαίνεται πως υπάρχει…  άβατον κριτικής.
                                                Από το Γραφείο Τύπου