Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΟΙΤΑΛΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΚΥΜΗΣ ΣΤΗ ΝΑΠΟΛΗ 13-15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

 Ο Ελληνοιταλικός Σύλλογος στην Ιταλία
ΣΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΚΥΜΗΣ
ΣΤΗ ΝΑΠΟΛΗ, (13 – 15/ 11/2015)
Ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Φιλέλληνα Δημάρχου Marco Galdi και Προέδρου της Ιταλικής Φιλελληνικής Εταιρείας το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015 ο Πανελλήνιος Ελληνοιταλικός Σύλλογος Φιλίας και Συνεργασίας των Αποφοίτων Ιταλικών Πανεπιστημίων και ο Ελληνοιταλικός Σύνδεσμος Φιλίας και Συνεργασίας θα δώσει το παρόν στις εκδηλώσεις που διοργανώνονται στο POZZUOLI με τίτλο :
                                                                                              
      “ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΚΥΜΗΣ” (13 – 15 /11/2015)


Ως γνωστόν η Cuma (Κύμη) είναι η πρώτη ελληνική αποικία στη Δύση και έχει την αρχαιότερη Ακρόπολη.
Περίπου 45 Ελληνίδες και Έλληνες, λάτρεις της Νοτίου Ιταλίας και ειδικότερα της ελληνικότητας της, θα δώσουν το παρόν στηρίζοντας την πρωτοβουλία της Ιταλικής Φιλελληνικής Εταιρείας και του Marco Galdi.
Παράλληλα, η δεκαήμερη αυτή προσκυνηματική εκδρομή στην Ελληνικότητα της Νοτίου Ιταλίας, περιλαμβάνει επισκέψεις και διανυκτερεύσεις σε πολύ γνωστά ιταλικά θέρετρα, σε σημαντικές πόλεις και αρχαιότητες που δύσκολα επισκέπτεται κάποιος. Η περιοχή του Αμάλφι, του Σορριέντο, το νησί του Κάπρι αποτελούν από τους σπάνιους ταξιδιωτικούς προορισμούς και η εμπειρία των μελών του Ελληνοϊταλικού Συνδέσμου εγγυάται μια αξέχαστη εκδρομή.
Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στην επίσκεψη και επαφή με τους ελληνόφωνους της Νοτίου Ιταλίας, που αποτελούν απογόνους των τότε εποίκων που ακόμη και σήμερα συνδέονται με ρίζες βαθιές από το παρελθόν με την Ελλάδα του σήμερα.
Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής για τις τελευταίες θέσεις που απέμειναν, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στη γραμματεία του Ελληνοϊταλικού  Συλλόγου και στον Πρόεδρο Νίκο Ευθυμιάδη στα τηλέφωνα: 2441075440-2441042896 και στο e-mail: nke@otenet.gr