Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Ήχησαν πάλι τα νταούλια!

09/09/2015
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αν καλά καταλάβαμε από τη συνέντευξη Τύπου του κ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, εξακολουθεί να διακηρύσσει πως βάρεσε τα νταούλια και χόρεψαν όλοι στους ρυθμούς του.
Σε σχετικό ερώτημα όσον αφορά στο αν τελικά «πρωτοτύπησε», όπως είχε πει στον κ. Ντάισελμπλουμ, και τήρησε τις προεκλογικές (του Ιανουαρίου 2015, διότι με τόσες εκλογές τα έχουμε μπλέξει) δεσμεύσεις του, ο κ. Τσίπρας απάντησε:
«Το εάν πρωτοτύπησα ή όχι ίσως θα ήταν καλό να το ρωτήσετε στην κυρία Μέρκελ και στον κ. Ντάισελμπλουμ τον ίδιο, που νομίζω ότι δεν περίμεναν ποτέ ότι θα βρούνε τόσο σθεναρή αντίδραση, όχι από μια κυβέρνηση, αλλά από ένα λαό. Που δεν θα περίμεναν ποτέ ότι θα καταφέρουμε να επιβιώσουμε διαπραγματευόμενοι ότι ο ελληνικός λαός θα αντιδράσει με αυτή την ψυχραιμία στις πιο δύσκολες στιγμές, ότι θα προχωρήσει με το κεφάλι ψηλά και με περηφάνια, ακόμα και όταν κάποιοι είχαν δημιουργήσει συνθήκες χρηματοπιστωτικής ασφυξίας.
Το εάν πρωτοτύπησα ή όχι ρωτήστε τους συναδέλφους μου στη Σύνοδο Κορυφής τους
άλλους ηγέτες τους 18 της Ευρωζώνης, αν περίμεναν ή όχι ένα λαό να αντιδρά με ένα περήφανο όχι στο 62% ποσοστού σε ένα δημοψήφισμα, το οποίο λαμβάνεται μέσα σε συνθήκες πρωτοφανούς ρίσκου, θα έλεγα, ακριβώς για να πρωτοτυπήσω και να υλοποιήσω τις υποσχέσεις μου». 
Μιλώντας στην Καισαριανή μάλιστα μας είπε, στις 6 Σεπτεμβρίου, ότι… «η Γερμανία έχει εξαντλήσει αρκετό από το πολιτικό της κεφάλαιο στην αντιπαράθεση με την μικρή Ελλάδα»!
Δηλαδή η Ελλάδα, της οποίας η οικονομία έχει καταρρεύσει μαζί με την αξιοπιστία της, νίκησε την Γερμανία, η οποία μόλις χθες ανακοίνωσε ότι η αξία των εξαγωγών και των εισαγωγών της έφθασε σε επίπεδα ρεκόρ και ότι η ζήτηση από το εξωτερικό για προϊόντα της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας παραμένει ισχυρή παρά την επιβράδυνση στην Κίνα, ενώ καλά κρατεί και η εγχώρια ζήτηση.
Όπως έγινε γνωστό, η αξία των γερμανικών εξαγωγών αυξήθηκαν σε μηνιαία βάσει στα 103,4 δις ευρώ και οι εισαγωγές ενισχύθηκαν κατά 2,2% στα 80,6 δισεκ. ευρώ.
Πρόκειται για τις υψηλότερες τιμές από τότε που ξεκίνησε η συλλογή των στοιχείων αυτών το 1991, σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιοποίησε σήμερα η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία.
Μιλάμε για τη Γερμανία, της οποίας ο αντικαγκελάριος δήλωσε ότι είναι αρκετά ισχυρή και σταθερή για να δέχεται 500.000 μετανάστες τον χρόνο.
Τι να πει κανείς; Τα σχόλια περιττεύουν…