Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Δήλωση Χάρη Τζαμακλή για την υποψηφιότητα στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015

 ΔΗΛΩΣΗ
ΤΟΥ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΖΑΜΑΚΛΗ
Υποψήφιου Βουλευτή Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ


      Ανακηρύχθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Πιερίας, μεταξύ των οποίων και εγώ στη δεύτερη σειρά της σχετικής λίστας. Αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω τα μέλη της Ν.Ε. Πιερίας και τα μέλη της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ για την επιλογή του προσώπου μου στη σειρά που αντιστοιχεί στα αποτελέσματα των εκλογών της 25-1-2015, δηλαδή και στην επιλογή των πολιτών της Πιερίας.
      Αναμφιβόλως στην επτάμηνη Σύνοδο της Βουλής συνέβησαν ιστορικά γεγονότα. Συγκροτήθηκε για πρώτη φορά στην ευρωπαϊκή ιστορία Κυβέρνηση με κορμό την Αριστερά μέσα από δημοκρατική διαδικασία νομιμοποιημένη από συνταγματική άποψη. Έλαβε χώρα μέσα σε συνθήκες πρωτοφανούς και εκδικητικής για τον ελληνικό λαό χρηματοδοτικής ασφυξίας μία διαπραγμάτευση, που είχε αίσιο και επωφελές τέλος για την Πατρίδα και τους Έλληνες πολίτες. Ψηφίσθηκαν νόμοι για την ανακούφιση των πολιτών και για τον εκδημοκρατισμό των θεσμών. Δόθηκε παρά τη λυσσαλέα αντίδραση για «αριστερή παρένθεση» ένα μικρό δείγμα γραφής άσκησης κυβερνητικού και κοινοβουλευτικού έργου, που σαφώς έδωσε το στίγμα της διαφορετικότητας και των δικών μας αντιλήψεων. Η ανάγκη νομιμοποίησης των πεπραγμένων της Κυβέρνησης οδήγησε στις εκλογές της 20-9-2015.
      Πλέον οι Έλληνες πολίτες καλούνται να αποφασίσουν:
-       Ποιους θα εμπιστευθούν; Αυτούς που επί σαράντα χρόνια οδήγησαν τη χώρα στην παρούσα κατάσταση ή αυτούς που μέσα σε επτά μήνες κατάφεραν ματώνοντας υπό αντίξοες συνθήκες να διεθνοποιήσουν το ζήτημα του ελληνικού χρέους και της μείωσής του;
-       Ποιους θα εμπιστευθούν; Αυτούς που εκπροσωπούν το διεφθαρμένο και διαπλεκόμενο σύστημα που καραδοκεί να κάνει πράξη την αριστερή παρένθεση ή αυτούς που εκπροσωπούν τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία;
-       Ποιους θα εμπιστευθούν; Αυτούς που επιδιώκουν την αμνησία των Ελλήνων πολιτών για να επιτύχουν κάποιοι την αμνηστία για τα πεπραγμένα τους ή αυτούς που πασχίζουν για την απόδοση δικαιοσύνης;
     
        Είμαι βέβαιος ότι οι Έλληνες πολίτες επειδή γνωρίζουν θα εμπιστευθούν ως εκπροσώπους τους τούς άφθαρτους, τους ανιδιοτελείς, τους γειωμένους στην πραγματικότητα και την κοινωνία, τους μαχητές, τους από πρώτο χέρι γνώστες των προβλημάτων τους.
        Είμαι βέβαιος ότι οι πολίτες της Πιερίας επειδή γνωρίζουν θα εμπιστευθούν ως εκπροσώπους τους τούς υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ.

        Είμαι βέβαιος ότι οι Έλληνες πολίτες δεν θα επιτρέψουν την παλινόρθωση του παλιού και φθαρμένου πολιτικού προσωπικού και θα εμπιστευθούν τον Αλέξη Τσίπρα για την πρωθυπουργία.