Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Γοήτευσε το κοινό η θεατρική παράσταση «Λυσιστράτη-Μια δολιοφθορά» που παρουσιάσθηκε στο αρχαίο Δίον

44ο Φεστιβάλ Ολύμπου
«ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ-ΜΙΑ ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΑ»
ΜΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
    Γοήτευσε το κοινό η θεατρική παράσταση «Λυσιστράτη-Μια δολιοφθορά» που παρουσιάσθηκε τη Δευτέρα το βράδυ στο χώρο του Αρχαιολογικού πάρκου του Δίου, στο πλαίσιο του 44ου Φεστιβάλ Ολύμπου.


  Μια επίκαιρη σάτιρα με πρότυπο την κλασσική Αριστοφανική κωμωδία, προσαρμοσμένη σε ιστορικά γεγονότα της σύγχρονης Ελληνικής πραγματικότητας. Ιδιαίτερα στα μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο διαδραματιζόμενα στην Ελλαδική κοινωνία.
   Η παράσταση δεν είχε να ζηλέψει τίποτε από τα λεγόμενα μεγάλα θεατρικά σχήματα, δικαιώνοντας την επιλογή του Φεστιβάλ Ολύμπου να στηρίζει νέους και ταλαντούχους καλλιτέχνες.


Η ΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
   Σε μια υπόγεια γιάφκα, στα χρόνια τα εμφυλιακά, λίγο πριν λίγο μετά, ένας θίασος γυναικών οργανώνει αντίσταση εφ' όλης της ύλης. Ο στόχος τους ιερός: να απελευθερώσουν τον εξόριστο Έρωτα. Το όχημα αριστοφανικό: ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ. Το τοπίο ελλαδικό: Αθήνα, Μακρόνησος, Επίδαυρος, Καστοριά, Ύψωμα 2523 (δεν γνωρίζετε στρατιωτική ιστορία;). Η μάχη με Θεούς, Ξένους και Τέρατα θα δοθεί και, υπό το άγρυπνο βλέμμα της Μνήμης, καθετί θα καταγραφεί για να ξεχαστεί.
   Το έργο ανέβηκε από το θεατρικό σχήμα «εταιρότητα».
   Τον κειμενογράφο, σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή της παράστασης Θωμά Βελισσάρης με καταγωγή από τη Βροντού Πιερίας, συνόδευαν οι ηθοποιοί Μελίνα Γαρμπή, Αθηνά Γκούμα, Ευτυχία Καβαλίκα, Μαρίνα Καζόλη, Τζίμης Κούρτης, Μαργαρίτα Κούτοβα, Κωνσταντίνα Λιάκου, Ιόλη Ραγκούση, Ελένη Σαμαντζή, Κωνσταντίνος Χατζηκυπραίος.