Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Συνελήφθη 54χρονος στην Βέροια για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Σε δύσβατη περιοχή εντοπίστηκαν και εκριζώθηκαν 8 δενδρύλλια κάνναβης τα οποία καλλιεργούσε

Επιπλέον σε χώρο που χρησιμοποιούσε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από 900 λαθραία πακέτων τσιγάρων
Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας , οδήγησαν στη σύλληψη άντρα που καλλιεργούσε δενδρύλλια κάνναβης σε περιοχή της Ημαθίας.
Πρόκειται για έναν 54χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί τελωνειακού κώδικα.
Ειδικότερα, χθες (13-08-2015) το μεσημέρι, ο παραπάνω άντρας κατελήφθη επ’ αυτοφώρω σε δύσβατη περιοχή της Βέροιας, πλησίον ρέματος, να καλλιεργεί συνολικά 8 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 80 έως 120 εκατοστών, τα οποία και εκριζώθηκαν.
Ακολούθως σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην εξοχική του κατοικία σε περιοχή της Ημαθίας , βρέθηκαν εντός αποθήκης και κατασχέθηκαν 930 πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.
Ο συλληφθείς με την σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας, ενώ οι παραπάνω κατασχεθείσες ποσότητες αδασμολόγητων τσιγάρων, θα αποσταλούν στις αρμόδιες Αρχές, για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων δασμών και φόρων.