Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Αντιλαμβάνομαι

Ενόψει του αυριανού δημοψηφίσματος, σε συνέχεια των προηγουμένων ανακοινώσεών της και της πολιτικής της όλο αυτό το χρονικό διάστημα, η Σοσιαλιστική Προοπτική
έκρινε σκόπιμο, αντί ενός ακόμη Δελτίου Τύπου, να αναπαράγει την ακόλουθη άποψη που εξέφρασε συμπολίτης μας στο πλαίσιο των διαδικτυακών διαλόγων των προηγουμένων ημερών*. Μια άποψη που συμπυκνώνει το λαϊκό αίσθημα και την ουσία της προοδευτικής στάσης στο πλαίσιο αυτού του δημοψηφίσματος.
Αντιλαμβάνομαι το φόβο και το ένστικτο αυτοσυντήρησης όσων θα ψηφίσουν ναι.
Αντιλαμβάνομαι επίσης τους κεντρικούς και τοπικούς επιτήδειους εκμεταλλευτές του φόβου που επιθυμούν τη συνέχιση της "κανονικότητας". Μιας κανονικότητας που μας οδήγησε εκεί που μας οδήγησε. Εγώ την Κυριακή θα ψηφίσω όχι.
Δε θα ψηφίσω όχι επειδή επιθυμώ να αβαντάρω την κυβέρνηση Τσίπρα. Θα ψηφίσω όχι επειδή διαπιστώνω πως αυτή η "κανονικότητα" των πέντε τελευταίων χρόνων δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Θα ψηφίσω όχι επειδή δε μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι με το να είμαστε μία κοινωνία ανέργων, μία κοινωνία σιτιζομένων από συσσίτια, μία κοινωνία αστέγων και ανασφάλιστων ή νοσηλευομένων χάρη στην καλή θέληση της τάδε ή δείνα ευεργέτιδας του έθνους που θέλησε για την υστεροφημία της να χτίσει ένα νοσοκομείο από το περίσσευμα όσων πληρώνουν με το αίμα και τον ιδρώτα τους για τον πλούτο που της "χάρισαν".
Θα ψηφίσω όχι γιατί η συνέχιση αυτής της κατάστασης οδηγεί μαθηματικά σε πλέον του 50% ανεργία, σε μεγάλη μετανάστευση και σε μηνιαίο εισόδημα το πολύ 300 ευρώ όλων των υπολοίπων δουλεργαζόμενων, σε ανασφάλιστους ανελεύθερους επαγγελματίες που θα εξουθενωθούν το πολύ σε 1 με 1,5 χρόνο, και αυτά τα 300 ευρώ θα τα χρησιμοποιούμε όχι για εμάς αλλά για να ξεπληρώνουμε τα “χρέη” μας σε τράπεζες, ΔΟΥ, ταμεία κτλ, ενώ στο τέλος τα "χρέη" αυτά θα τα κληρονομήσουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.
Το όχι όμως αυτό δεν θα είναι όχι μόνο την Κυριακή. Θα είναι όχι και την Κυριακή και τη Δευτέρα και κάθε μέρα. Δεν ψηφίζω τώρα όχι για να ψηφίσω ναι σε 6, 12, ή 18 μήνες. Το άκουσες πρωθυπουργέ μας ;;;….Ελπίζω να φανείς αντάξιος των περιστάσεων της μέχρι και τώρα εμπιστοσύνης του Ελληνικού λαού. Αλλιώς από εδώ παν και άλλοι… Κι από Δευτέρα σε όλους καλή αντάμωση… Συνεχίζουμε…

Σε περίπτωση που ο συμπολίτης / συντάκτης της ως άνω γραπτής θέσης θελήσει τη δημοσιοποίηση του ονόματός του, θα ανταποκριθούμε άμεσα.