Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Σε χθεσινό της ψήφισμα που λήφθηκε μετά την αποχώρηση της παράταξης που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας τάχθηκε κατά της διενέργειας
δημοψηφίσματος ισχυριζόμενη ότι η θέση της Ελλάδας είναι στην Ευρώπη. Μια θέση που δεν αμφισβητείται τόσο από το δημοψήφισμα, όσο και από την διαπραγμάτευση που διενεργεί η ελληνική κυβέρνηση προασπίζοντας τη δημοκρατία σε Ελλάδα κι Ευρώπη κι επιδιώκοντας μια συμφωνία με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης και αξιοπρέπειας που θα σέβεται την λαϊκή κυριαρχία.

Σε μια δόλια και μεθοδευμένη προσπάθεια να διαστρεβλώσει το πραγματικό ερώτημα του δημοψηφίσματος το οποίο συνίσταται στην αποδοχή ή μη μιας συγκεκριμένης πρότασης των δανειστών, ταυτίζει την ξεκάθαρη θέση του «ΟΧΙ» στην υποτέλεια με μια υποτιθέμενη αντιευρωπαϊκή στάση. Κι όλα αυτά, αποκρύβοντας σκοπίμως ότι η πραγματική αξία ενός ηχηρού πλειοψηφικού «ΟΧΙ» είναι η ισχυροποίηση της διαπραγματευτικής θέσης της Ελλάδας ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ. Μιας Ευρώπης της δημοκρατίας, της ισότητας και της αλληλεγγύης.

Στηλιτεύει η ΚΕΔΕ την «αδυναμία της κυβέρνησης να πετύχει συμφωνία», η ίδια που έθετε τρικλοποδιές στην εθνική προσπάθεια, αναβάλλοντας συνεχώς τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδας. Η ίδια ΚΕΔΕ που μέχρι πρότινος εξαπέλυε μύδρους κατά των μνημονιακών πολιτικών που οδήγησαν σε περικοπές των κρατικών χρηματοδοτήσεων προς τους Δήμους κατά 65%, οδηγώντας τους σε πλήρες αδιέξοδο. Με την στάση της σήμερα επικροτεί ουσιαστικά τη μείωση αυτή καθώς και την άνευ όρων αποδοχή και μελλοντικών περικοπών.

Θεωρούμε εχθρική και προβοκατόρικη την επίθεση της ΚΕΔΕ στην ελληνική κυβέρνηση την κρίσιμη τούτη συγκυρία. Απορρίπτουμε το περιεχόμενο της ανακοίνωσης και στηρίζουμε απερίφραστα την περήφανη στάση της ελληνικής κυβέρνησης και την προσπάθειά της να διασφαλίσει τη θέση της χώρας εντός της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης με όρους δημοκρατίας, ισότητας και αλληλεγγύης.

Λέμε ΟΧΙ στις προτάσεις των δανειστών που θέλουν τους πολίτες και τους Δήμους της χώρας ομήρους της φτώχειας και της εξαθλίωσης.

Οι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι της παράταξης

Άλλος Δρόμος για τον Δήμο Κατερίνης