Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Ο Νότης Μαριάς στηρίζει τους Έλληνες παραγωγούς οπωροκηπευτικών προϊόντων στην Ευρωβουλή

Παρέμβαση υπέρ των Ελλήνων παραγωγών οπωροκηπευτικών προϊόντων έκανε στις 6/7/2015 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής
του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισήμανε ότι «οι Έλληνες παραγωγοί οπωροκηπευτικών προϊόντων παρότι έχουν υποστεί τεράστια ζημιά από το ρωσικό εμπάργκο, εντούτοις πήραν ψίχουλα ως αποζημίωση. Επίσης οι φτωχοποιημένοι από το μνημόνιο Έλληνες παραγωγοί οπωροκηπευτικών έχουν υποστεί φέτος τεράστια ζημιά στην παραγωγή τους και λόγω των θεομηνιών που έπληξαν την πατρίδα μου. Ταυτόχρονα συνεχίζουν να αποτελούν αντικείμενο εκμετάλλευσης των μεγαλεμπόρων».
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Η τρόικα με τις προτάσεις της διαλύει τον πρωτογενή τομέα στην Ελλάδα και ζητά την κατάργηση πρώτον των ειδικών καθεστώτων για τους αγρότες και δεύτερον των επιστροφών στο πετρέλαιο κίνησης ενώ προωθεί την αύξηση των συντελεστών φορολόγησης των κερδών των αγροτών».
Καταλήγοντας ο Νότης Μαριάς τόνισε: «Και όλα αυτά παρότι το εισόδημα των Ελλήνων αγροτών μειώθηκε κατά 1,5 δισ. ευρώ και οι φόροι που κατέβαλαν αυξήθηκαν κατά 150%. Θα πρέπει λοιπόν να δοθεί ιδιαίτερη στήριξη στον τομέα των οπωροκηπευτικών στην Ελλάδα καθώς χωρίς την ενίσχυση αυτή είναι εξαιρετικά δύσκολο να στηριχθούν και να προχωρήσουν οι νέοι παραγωγοί οπωροκηπευτικών προϊόντων».