Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Εξιχνιάστηκαν 10 περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών σε εξοχικές κατοικίες, σε καταστήματα και Μουσείο στο Λιτόχωρο Πιερίας

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος υπηκόων Αλβανίας για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής

Η λεία τους ξεπερνά τις 14.000 ευρώ και περιλαμβάνει, ηλεκτρικές συσκευές /μηχανήματα, εργαλεία κοσμήματα, διάφορα εμπορεύματα κ.α.
Επιπλέον σχηματίστηκε δικογραφία και σε βάρος ενός ημεδαπού για διευκόλυνση παράνομης διαμονής σε 3 εκ των δραστών
Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική πολύμηνη έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Λιτοχώρου , πολυάριθμες περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών σε περιοχή της Πιερίας.
Για την υπόθεση , σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 5 υπηκόων Αλβανίας ηλικίας 20, 21, 24, 38, και 38 ετών , για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Επιπλέον στην δικογραφία συμπεριλαμβάνεται και ένας ημεδαπός ηλικίας 52 ετών για διευκόλυνση παράνομης διαμονής σε 3 εκ των δραστών.
Ειδικότερα, από την ενδελεχή έρευνα, προέκυψε ότι οι 5 αλλοδαποί , ενεργώντας από τον Ιούνιο του 2013, είτε από κοινού είτε με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση και δρώντας κυρίως κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, ενέχονται σε 10 συνολικά περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών, με απώτερο σκοπό τον προσπορισμό παράνομου οικονομικού οφέλους .
Πιο συγκεκριμένα, διέρρηξαν 3 καταστήματα, 6 οικίες/εξοχικές κατοικίες και 1 Μουσείο, απ’ όπου αφαίρεσαν, ηλεκτρικές συσκευές /μηχανήματα, εργαλεία, κοσμήματα, μεταλλικά σκεύη και διάφορα εμπορεύματα, η συνολική αξία των οποίων ανέρχεται στις 14.200 ευρώ.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε στις οικίες τους, καθώς και σε χώρους (αποθήκες) που χρησιμοποιούσαν στο Λιτόχωρο, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των κλοπιμαίων, τα οποία αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους.
Επίσης οι 4 εκ των δραστών δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για την νόμιμη διαμονή τους στη χώρα.
Από την περαιτέρω έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι τρεις εκ των δραστών (20, 21 και 38 ετών) ενοικίαζαν και διέμεναν σε οικία 52χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.
Οι έρευνες συνεχίζονται, προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.