Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Προεδρικά καθήκοντα κατά το... δοκούν!

Γράφει ο Τεύκρος
Όταν οι προηγούμενοι, οι μνημονιακοί, έπαιρναν σβάρνα τα πάντα και δεν άφηναν τίποτα όρθιο, τότε, κάποιοι εκ των πολιτών, αμέσως ή εμμέσως, κατέφευγαν στον πρώην πρόεδρο, τον σοσιαλιστή, και του ‘λεγαν:
“Μα, καλά, βλέπετε κατακρημνίζονται τα πάντα, μας γυρίζουν πενήντα και εκατό χρόνια πίσω, κατά χιλιάδες οδηγούνται, λόγω του οικονομικού αδιεξόδου, στην αυτοκτονία, η πατρίδα μας εκποιείται, και μάλιστα αντί πινακίου φακής, τίποτα δεν μένει όρθιο, κάντε κάτι κι εσείς, πρόεδρε, να σταματήσετε αυτήν τη λαίλαπα, αυτήν την τραγωδία.”
Η απάντηση που έδινε τότε ο πρώην, ο σοσιαλιστής, ήταν ότι δεν είναι στις δικαιοδοσίες μου, στα συνταγματικά μου καθήκοντα, να παρέμβω κι έβαζε τότε καθημερινά φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στους άνομους νόμους, που οι μνημονιακοί ψήφιζαν, χωρίς ποτέ φυσικά να έχουν πάρει ανάλογη εντολή από τον κυρίαρχο λαό, όπως συνηθίζεται να λέγεται.
CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 75
Ο νυν, εις εκ των πρωτεργατών της σημερινής κολάσεως που ζούμε, χρίστηκε πρόεδρος ελέω αριστερής κυβέρνησης, ως τοποτηρητής της λαϊκής θέλησης και των λαϊκών επιταγών. Οι “γκρεμιστές” του μνημονιακού κράτους, που τον τοποθέτησαν σ’ αυτή τη θέση είπαν “έτσι κι αλλιώς διακοσμητικός είναι, ας δείξουμε κι εμείς ένα πρόσωπο συμφιλίωσης κι ανωτερότητας.”
Όμως, απ΄ ότι δείχνουν τα πράγματα ούτε τα μνημόνια γκρεμίζονται, ούτε ο πρόεδρος είναι διακοσμητικός. “Δεν θα ανεχτώ”, είπε, “να είμαι πρόεδρος σε μια χώρα εκτός ευρώ και ΕΕ”! Και αν αύριο οι πολίτες δεν θα θέλουν το ευρώ και την ΕΕ; Αυτός, όπως δηλώνει, όχι μόνο δε θα σεβαστεί το αυτονόητο αλλά θα κάνει τα πάντα, για να μην ισχύσει η θέληση της πλειοψηφίας, δηλώνοντας ευθαρσώς ότι δεν πρόκειται να δεχτεί κάτι τέτοιο. Και φυσικά πάντα στο όνομα των “διακοσμητικών” συνταγματικών του καθηκόντων, της… “δημοκρατίας” και πάνω απ’ όλα στο όνομα της “σωτηρίας” της πατρίδας μας!
Και βέβαια, το ότι είναι πρόεδρος σε μια χώρα, όπου πολίτες της οδηγούνται στην αυτοκτονία, στην πείνα και την εξαθλίωση, σε μια χώρα όπου έχει διαλυθεί το κοινωνικό κράτος, αυτό που υπήρχε, σε μια χώρα που οι άνθρωποι μετατρέπονται σε “πράγματα”, res, σε μια χώρα που οδηγείται πίσω ολοταχώς προς τον Μεσαίωνα, δεν τον ενοχλεί καθόλου, αρκεί αυτή να παραμένει στο ευρώ και την ΕΕ!
Με την ευκαιρία αφού μιλάμε για προέδρους ας μνημονεύσουμε κι ένα όνομα, ΠΡΟΕΔΡΟΥ,
ΤΑΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ!
http://faretra.info/2015/06/23/tefkros-proedrika-pavlopoulos/