Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Απλήρωτοι από πέρυσι οι εργαζόμενοι στη Ν.Δ, αλλά η Συγγρού τα ρίχνει στη συγκυβέρνηση...

Μετά τις διαμαρτυρίες υπαλλήλων χθες, γαλάζιοι κύκλοι αναφέρουν ότι οι εργαζόμενοι των κομμάτων είναι θύματα της εσωτερικής στάσης πληρωμών που κήρυξαν ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
Μετά το θόρυβο που προκλήθηκε όταν χθες απλήρωτοι επί πέντε μήνες εργαζόμενοι στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας απείλησαν με επίσχεση ζητώντας τα δεδουλευμένα τους, κύκλοι της Συγγρού ανέφεραν ότι θύματα της εσωτερικής στάσης πληρωμών που κήρυξε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι και οι εργαζόμενοι των κομμάτων.
“Ενώ, ήδη, βρισκόμαστε στα μέσα της χρονιάς, δεν έχει δοθεί στα κόμματα η προβλεπόμενη τμηματική επιχορήγηση. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι και η καθυστέρηση στην πληρωμή των εργαζομένων στη ΝΔ. Απόλυτα υπεύθυνα είναι τα κόμματα της συγκυβέρνησης”, προσέθεταν οι ίδιες πηγές.
Η καθυστέρηση στην πληρωμή των υπαλλήλων της Ν.Δ πάντως δεν είναι μετεκλογικό φαινόμενο. Τον περασμένο Νοέμβριο, δηλαδή επί κυβέρνησης Ν.Δ- ΠΑΣΟΚ, οι περίπου 200 εργαζόμενοι στο κόμμα της Ν.Δ ήταν απλήρωτοι επί 3,5 μήνες και είχαν πραγματοποιήσει συνέλευση απειλώντας με κατάληψη των κεντρικών γραφείων του κόμματος στη Συγγρου.
Οι καθυστερήσεις πληρωμών, που είχαν παρατηρηθεί και σε άλλα κόμματα, αποδίδονταν στη μειούμενη κρατική χρηματοδότηση, σε καθυστέρηση στην εκταμίευση αυτής και σε ορισμένες περιπτώσεις (όπως και σε αυτή της Ν.Δ) στα δανειακά βάρη του παρελθόντος.

http://news247.gr/