Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Γενικεύεται το 25αρι για το σκληρό, 26 αγοράζουν οι «μικροί» στα Φάρσαλα

Γενικεύεται η αφετηρία των 25 λεπτών το κιλό για το σκληρό σιτάρι. Μετά την απόφαση της ΕΑΣ Βόλου να βγει με την παραπάνω τιμή και μάλιστα με διαβεβαίωση
για άμεση πληρωμή όσων παραγωγών επιλέξουν να «κλείσουν» το προϊόν, και η ΕΑΣ Τρικάλων ανακοινώνει ότι παραλαμβάνει σκληρό με 25 λεπτά πληρώνοντας με επιταγή ημέρας, ενώ και σημαντικός αριθμός αναγνωρισμένων εμπόρων με αναφορά στον κλάδο των σιτηρών κινούνται στο ίδιο πλαίσιο.
Η εικόνα την παραγωγής στον κάμπο της Θεσσαλίας κάνει λόγο για διακυμάνσεις στην παραγωγή και καλή ποιότητα, παρά τις βροχές.


Οι πληροφορίες μάλιστα θέλουν δύο γεωπόνους με καταστήματα αγροτικών εφοδίων στην περιοχή των Φαρσάλων, με μικρή ωστόσο εμπορική δραστηριότητα στο προϊόν να παραλαμβάνουν μόνο από πελάτες τους, δηλαδή από αγρότες που διατηρούν ανοικτό λογαριασμό για αγορά αγροτικών εφοδίων, με 26 λεπτά το κιλό. 
Σε κάθε περίπτωση αυτό το οποίο παρατηρείται φέτος είναι ότι όλο και περισσότεροι παραγωγοί βρίσκουν τρόπο αποθήκευσης μέρους της παραγωγής καθώς τα δύο προηγούμενα χρόνια υπήρξε μεγάλη άνοδος μετά τα μέσα Αυγούστου και μέχρι τα Χριστούγεννα, ενώ έκταση παίρνει για μια ακόμη φορά το φαινόμενο των «ανοικτών» τιμών. 
Σε ότι αφορά την παραγωγή, η εικόνα αυτές τις μέρες στον κάμπο της Θεσσαλίας κάνει λόγο για διακυμάνσεις στην παραγωγή και καλή ποιότητα, παρά τις βροχοπτώσεις που υπήρξαν το τελευταίο διάστημα.