Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ Η 14Η ΙΟΥΝΙΟΥ

Καθιερώθηκε το Μάϊο του 2003 , από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας , τις Κοινότητες του Ερυθρού Σταυρού αλλά και της Ερυθράς Ημισελήνου, την Παγκόσμια Ομοσπονδία
  Εθελοντών Αιμοδοτών αλλά και τον Διεθνή Οργανισμό Μετάγγισης Αίματος.
   Σήμερα λοιπόν, είναι μια ευκαιρία να ευχαριστήσουμε, αλλά κυρίως να τιμήσουμε όλους τους εθελοντές αιμοδότες του Δήμου μας  και του κόσμου , που προσφέρουν ανιδιοτελώς στην κοινωνία και στον άνθρωπο το αίμα τους. Εθελοντές υπάρχουν σε πολλούς τομείς της ζωής μας , αλλά μόνο στον αιμοδότη προσδίδουμε το πρόθεμα εθελοντής , κι αυτό για να τονιστεί η πολύτιμη και αναντικατάστατη συνεισφορά του.
 Η εθελοντική αιμοδοσία δεν είναι απλώς μια πράξη αγάπης, ανθρωπιάς και ελπίδας, είναι η έμπρακτη απόδειξη αλληλεγγύης και ανιδιοτέλειας.
                 Η μέγιστη συμμετοχή για να σωθεί μια ζωή.
         Οι χιλιάδες εθελοντές αιμοδότες εμπιστεύονται  τους Συλλόγους Εθελοντών Αιμοδοτών,  συμπαρατάσσονται στις προσπάθειες διάδοσης της εθελοντικής αιμοδοσίας και  γυρίζουν την πλάτη σε εκείνους που επιχειρούν να μετατρέψουν αυτό το δώρο ζωής σε προϊόν με απώτερο στόχο την εξυπηρέτηση προσωπικών και άλλων συμφερόντων.  
Στόχος μας είναι να ενθαρρύνουμε όλους και ιδιαίτερα τους νέους να γίνουν εθελοντές αιμοδότες,  για να γεμίσει ο κόσμος γύρω μας με ομπρέλες προστασίας που θα τις ανοίξουμε  όλοι εμείς πάνω από τα κεφάλια όσων δεν μπορούν από μόνοι τους να προστατευτούν . Προσφορά αίματος σημαίνει  δώρο ζωής !!

                                                                                           Από το Δ.Σ. του Συλλόγου
                                                                          Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος
                                                                            « Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ»  

                                                                                       Κόρακα  Αλεξάνδρα  - Πρόεδρος